Barbora Krejčikova (Reuters)
Barbora Krejčikova (Reuters)

Krejčikova spasila meč loptu, preživela veliku sudijsku grešku i izborila istorijsko finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 21:00

Čehinja u maratonskom meču od skoro tri i po sata savladala Grkinju Sakari

Anastasija Pavličenkova je za nešto više od sat i po vremena postala finalistkinja Rolan Garosa, a vrlo brzo na stadionu Filip Šatrije počeo je teniski maraton. Tri sata i 20 minuta iscrpljujuće borbe, ukupno pet neiskorišćenih meč lopti i na kraju Barbora Krejčikova u borbi za trofej. Marija Sakari je svoj poen za plasman u finale imala u desetom gemu trećeg seta, ali nakon što ga je izgubila, uspela je jednino da produži neizvesnost - 2:1 (7:5, 4:6, 9:7).

Sedam brejkova u 12 gemova prvog seta koji je pripao Češkoj teniserki, onda tri oduzimanja servisa u narednom posle kojeg je Grkinja izjednačila. Do odlučujućeg seta igralo se bezmalo dva sata, a onda je došao odlučujući set i trajao 92 minuta!

Izabrane vesti

Sakari je napravila brejk u trećem gemu, čuvala ga do 5:4 kada je uspela da dođe do prve i jedine meč lopte. Ona joj nije bila dovoljna za istorijsko finale. Čehinja je povela 7:6, bez brejka, došla do 40:15 i dve prilike za plasman u finale. A Sakari je nastavila da šamara lopticu kao da je u pitanju sredina prvog seta, spasla obe meč lopte, a nešto kasnije još jednu i izjednačila na 7:7.

Krejčikova je automatski izbrisala iz memorije propupštene šanse i sigurno odradila svoj servis gem. A onda joj je u narednom protivnica poklonila i četvrtu priliku za finalni meč sa Pavličenkovom i to tako što je odservirala duplu grešku. Potom bizarna situacija. Linijski sudija je uzviknuo aut, Krejčikova trijumfalno podigla ruke, ali nije bilo gotovo. Sudija je sišao sa stolice i konstatovao da je lopta bila dobra. A zapravo nije, jer se na Hawk-eye snimku videlo da je Grkinja poslala forhend u aut.

U istom gemu sišao je sudija ponovo na forhend Sakari pri rezultatu 40:40 jer se linisjski nije oglasio. Opet je odluka preinačena, ali je procena ovoga puta bila dobra, odnosno loptica u autu. Petu meč loptu Čehinja je pretvorila u prolaz dalje, nakon što je Sakari odigrala jedan plići udarac i pozvala je bliže mreži.

Neće se pamtiti kombinovanom 101 neiznuđena greška teniserki već teniski maraton teniserki koje nikada ranije nisu igrale polufinale nekog Gren slem turnira. Krejčikovoj je nakon plasmana u finale zagarantovan skok od 12 mesta i 21 pozicija VTA liste što će biti njen najbolji plasman u karijeri. Sakari ide sa 18. na 17. mesto.

Finale između Pavličenkove i Krejčikove na programu je u subotu od 15 časova.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara