Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Loš dan, ali dobar turnir: Đere se posvađao sa mrežom i uzeo Rudu samo četiri gema

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 16:15

Nije bilo snage, a posebno koncentracije za plasman Srbina među osam najboljih u Rimu

Prekjučerašnjim plasmanom među najboljih 16 u Rimu, Laslo Đere ostvario je najbolji rezultat u karijeri na Masters turnirima, ali snage, a posebno koncentracije za novi, veliki korak napred nije bilo. Nervozni srpski teniser je ipak previše grešio protiv Kaspera Ruda dajući četvrtoplasiranom sa ATP liste previše poklona. To rezultiralo da ga Norvežanin sa terena isprati za svega 70 minuta - 2:0 (6:1, 6:3).

Na papiru, mirisalo je na šansu za momka uz Sente koji je pre današnjeg, Ruda dobijao u dotadašnja dva međusobna okršaja. Premijerno 2019. na putu do pehara u Rio De Žaneiru, pa na startu ove sezone u Ouklendu. Ipak je Norvežanin bio poprilično indisponiran na početku sezone na šljaci i trpeo rane eliminacije u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. Međutim, kada daleko bolje rangiranom teniseru poklonite 23 poena neiznuđenim greškama i dobrim delom popodneva vas prati poprilično malodušan govor tela, pobeda nije scenario kojem je realno nadati se.

Izabrane vesti

Đere je počeo nedelju kao 62. na svetu, od ponedeljka bi mogao da bude 56, a ulog protiv Ruda osim plasmana među osam u Večnom gradu bio je i povratak u top 50, verovatno skok na visoku 43. poziciju. Ali Đere je bio miljama daleko od pobede.

Srpski teniser kao da se danas posvađao sa mrežom, koju je pogađao sijaset puta. Sa čak 11 direktno poklonjenih poena, Đere je nakon napravljenog brejka u uvodnom gemu meča, dozvolio rivalu da mu čak tri puta oduzme servis i veže šest gemova za osvajanje prvog seta.

U narednom periodu igre odolevao je do 2:2, da bi usledio novi pad koncentracije i novi brejk Ruda. Posle njega nije bilo oporavka. Poveo je norveški teniser sa 5:3, Đere imao šansu da još malo produži meč i eventualno u eventualnom desetom gemu napadne servis rivala, ali poklekao je pre toga. Dozvolio je rivalu meč lopte, tri je uspeo da odbrani, ali četvrta je bila presudna. Simbolično, lopticu je posle voleja u poslednjem poenu Đere ponovo poslao na druženje sa mrežom i omogućio Rudu da tek drugi put od starta 2023. godine veže tri pobede.

Loš dan, ali generalno dobar turnir za 27-godišnjaka jer je pomerio ličnu granicu na Mastersima, a osim pobeda nad Lestijenom i Garinom, uzeo meru i nosiocu Botiku Van De Zandšlupu.


tagovi

Laslo ĐereKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara