Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Markos Bagdatis i rekord koji će čak i Novak Đoković teško dohvatiti

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 17:42

Kipranin ima 36 uzastopnih pobeda u Dejvis kupu

Čekaju teniseri srpske reprezentacije sredu i meč četvrtfinala Dejvis kupa sa Kazahstanom, u koji ulaze kao favoriti, sa realnim šansama da se domognu polufinala i okršaja sa Hrvatskom.

Najveća su očekivanja, logično, od Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, koji u singlu doneo pobede protiv Austrije i Nemačke. Prvi reket Srbije je time došao do svoje 17. uzastopne pobede u individualnoj konkurenciji u Dejvis kupu. Lep je to niz uspeha, ali je daleko od svetskog rekorda i teško da će ga čak i Đoković oboriti.

Izabrane vesti

Zvuči nestvarno, ali teniser sa najviše uzastopnih pobeda u Dejvis kupu je – Markos Bagdatis. Kipranin je uspeo da dobije čak 36 mečeva u nizu u takmičenju reprezentacija! Iza njega je Bjern Borg, legendarni Šveđanin, sa 33 vezana trijumfa, pa ide Rafael Nadal sa 29 pobeda.

U prvih pet, sa 22 trijumfa u nizu je nekadašnji Đokovićev trener Boris Beker, dok poziciju broj pet sa 19 pobeda dele Endi Marej, koji brani boje Velike Britanije i Čileanac Marselo Rios. Ako se rezultati poklope, mogao bi Novak Đoković već u ovom izdanju Dejvis kupa da im se pridruži.

Srpski tim će u sredu igrati protiv Kazahstana, koji je napravio iznenađenje osvajanjem prvog mesta u grupi, ispred Švedske i Kanade. Pobednik tog duela igraće u polufinalu sa Hrvatskom, koja je prva prošla među četiri najbolja tima pobedom nad Italijom (2:1).


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupTeniska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara