Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Meč u kome servis nije značio ništa: Korda imao 5:2 u trećem setu, Lajović preokrenuo

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 09:47

Posle dva sata i 43 minuta igre naš teniser se plasirao u drugu rundu turnira u Akapulku. Duel obeležilo čak 15 brejkova

Uspeo je na vreme da se trgne Dušan Lajović (46. na ATP) i izbegne poraz na startu turnira u Akapulku. Bio je na ivici provalije kada je Sebastijan Korda (40. na ATP listi) u trećem setu poveo sa 5:2, ali je tada Srbin uradio sve što je potrebno da bi pobeda ipak pripala njemu - 2:1 (6:4, 4:6, 7:5).

Ovaj obračun je obeležio veliki broj oduzetih servisa - čak 15, tačnije po pet u svakom setu. Nisu teniseri imali nikakvu prednost kada je početni udarac bio na njihovoj strani. U prvih pet gemova - četiri brejka, od toga je tri napravio Lajović, a dva su bila bez izgubljenog poena. Takav start meča mu je doneo vođstvo sa 4:1, koja je u narednom gemu povećao na 5:1. Vodila se velika borba u nastavku, prišao je Amerikanac na 5:4, bio je i veoma blizu izjednačenja, ali je poklekao... Ispustio je 40:0, dozvolio Lajoviću da spasi tri brejk lopte i povede u setovima.

Izabrane vesti

Po istom principu je počeo i drugi set. Odmah na startu dva brejka, a onda nešto bolje izdanje Korde. Ovog puta se on prvi odlepio na 5:2, pa se u tom trenutku činilo da je veoma blizu poravnanja. Međutim, vezao je Srbin dva gema za 5:4, a onda u trećem ispustio priliku da obezbedi izjednačenje. Američki teniser je iskoristio četvrtu set loptu i zakazao nastavak borbe u trećem setu.

Lajović je odlučujući period loše otvorio, vrlo brzo je bio u zaostatku 0:2. Dva oduzeta servisa protivniku donela su Kordi ogromno vođstvo 5:2 i priliku da završi meč bez neizvesnosti. Shvatio je 46. teniser sveta da mora da se probudi i promeni nešto, da bi se na semaforu stanje promenilo. Ubacio je u veću brzinu, naređao pet gemova, režirao veliki preokret i napustio teren sa osmehom na licu.

U narednom kolu Lajović igra protiv boljeg iz duela u kome se sastaju 39. na svetu Tomi Pol i šesti na planeti Mateo Beretini.


tagovi

Sebastijan KordaDušan Lajovićatp Akapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara