Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Medvedev: Novak bi da osvoji 48 grend slemova i da igra do 55. godine

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.08.21. | 09:17

„Mi smo tu da mu to ne dozvolimo“, kaže Rus

Sve je spremno za početak US opena, koji bi mogao da ima istorijsku notu u svetu tenisa.

Da li će tako biti, najviše zavisi od Novaka Đokovića, koji juri kalendarski Grend slem, uspeh koji 40 godina niko nije uspeo da napravi nakon Roda Lejvera. A, istovremeno ako osvoji turniru u Njujorku, srpski as će postati najtrofejniji u istoriji belog sporta po broju osvojenih grend slem turnira – 21.

Izabrane vesti

I dok će sve oči ljubitelja tenisa biti usmerene u Đokovića, pitaće se nešto i ostali momci na turniru. Danil Medvedev, broj dva sa svetske liste, naoštren je da zaustavi Novaka na putu ka rekordima.

Ruski teniser je takođe specijalista za beton kao Novak, igrao je s njim u finalu Australijan opena ove godine i glatko izgubio, ali se nada da će u Njujorku imati priliku za popravni.

Siguran sam da Novak želi da osvoji 48 grend slemova i da igra do 55. godine. Ali, mi smo tu da probamo da dostignemo njegov nivo i da ga pobedimo. Mi smo tu da mu ne dozvolimo da osvoji US open. Ipak, svi znamo koliko je Đoković jak igrač, jedan od najboljih u istoriji. Zato je veliki favorit na svakom turniru pre njegovog početka“, istakao je Medvedev.

Đoković i Medvedev ne mogu da se sretnu u Njujorku pre finala. Novak će otvoriti takmičenje protiv mladog Norvežanina Holgera Runea, dok će Danilu prvi rival biti veteran Rišar Gaske.


tagovi

Novak ĐokovićUS openDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara