Hamad Međedović (©MN Press)
Hamad Međedović (©MN Press)

Međedović preko četvrtog nosioca u svoje prvo ATP polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 21:06

Moguće srpsko finale u švajcarskom Gštadu

Posle Miomira Kecmanovića i Hamad Međedović plasirao se u polufinale turnira u Gštadu, što znači da je moguće da ćemo na turniru u švajcarskoj imati srpsko finale.

Među četiri najbolja Kecmanović se plasirao savladavši Zizua Bergsa. Namučio se naš teniser protiv 130 mesta lošije rangiranog Belgijanca, ali je uspeo da ostvari cilj. Iako je na papiru imao dosta teži posao, Međedović je zablistao protiv Nemca Janika Hanfmana i kroz dva seta (6:3, 6:3), za sat i 22 minuta stigao do svog prvog ATP polufinala u karijeri.

Izabrane vesti

Četvrti nosilac turnira, a ukupno 46. teniser sveta imao je dve brejk lopte u trećem, pa u petom gemu prvog seta, međutim, uspeo je 20-godišnji Pazarac da se odbrani, a onda i brejkom za 4:2 nagovesti rivalu šta ga čeka. Iako je Hanfman odgovorio na isti način, Međedović je novim brejkom vratio dva gema prednosti i zatim servirao za 1:0 u setovima. A, gde je stao u prvom, tu je počeo drugi set - brejkom. Uprkos kiši koja je nekolliko puta prekidala meč, rutinski je čuvao prednost i u u devetom gemu overio pobedu za najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Bez obzira šta uradi protiv Argentinca Pedra Kaćina u njihovom prvom međusobnom okršaju, Hamad Međedović će od ponedeljka biti najbolje rangiran od kada se profesionalno bavi tenisom. Garantovano mu je 144. mesto, ali ulaskom u finale dodatno bi napredovao.

Kecmanović će se za plasman u finale boriti sa Albertom Ramosom Vinjolasom. Dosad su se jednom sastali, 2019. u Kini, a slavio je Španac 7:6, 6:3.


tagovi

Hamad Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara