Željko Obradović (Foto: ABA liga)
Željko Obradović (Foto: ABA liga)

Obradović: Mi posle svega možemo da se pogledamo u oči, za druge nisam siguran

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.05.24. | 00:00

"Posle prve utakmice smo videli kuda stvari idu i kako će ova serija da se završi. Ako ABA liga želi da napreduje, mora da se menja"

Razočarenje u crno-belom taboru i na licu Željka Obradovića. Titula ABA lige je posle godinu dana predata u ruke najvećeg rivala i to na najbolniji mogući način - porazom pred 20.000 svojih navijača i ukupnim rezultatom 3-0 u seriji.

Teško je bilo strategu "parnog valjka" da nađe reči utehe i optimizma posle tri meča u kojima su njegovi izabranici totalno nadigrani.

Izabrane vesti

"Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenoj titulu. Probali smo da damo sve od sebe u ovim okolnostima u kojima smo bili. Možda nismo dali maksimum, ali smo probali. Naročito posle prve utakmice u kojoj je bilo nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo. Nadam se da će neko ko vodi ovu ligu dogodine biti pametniji, mi sigurno hoćemo. Hvala navijačima na podršci tokom cele sezone.", rekao je Obradović posle izgubljene jadranske titule.

Upisao je najtrofejniji evropski stručnjak šesti poraz u nizu nad crveno-belima. To mu nije toliko bitno.

"Nema veze da li je šest poraza u nizu, posle prve utakmice je sve bilo jasno gde ide ova serija i kako će se završiti. Ne želim da ulazim u to, čestitam protivniku, ali ABA liga ako želi da napreduje, mora da se menja."

Utisak je da je ovaj treći meč, Partizan odigrao najslabije.

"U svim utakmicama smo bili tu, neko je i napravio analizu prvog meča i sudijskih grešaka koje su se pravile. Druga utakmica slična, a i sada smo bili na jedan posed. Ali, bile su tu stvari u koje ne bih ulazio. Učinak igrača ne bih komentarisao, glavni krivac za ovaj rezultat sam ja. Ovo je velika škola. Neke stvari su važnije od pobede, kao naprimer da se sačuva obraz i da posle svega možete da se pogledate u oči. To sigurno možemo, ali za druge nisam baš siguran. Uvek ću stati uz svoje igrače. Nastavljamo dalje. Mi smo u prethodne dve sezone Evroligu završavala na boljem mestu od našeg protivika. To je neki podatak koji neke stvari objašnjava, jer pričamo o ozbiljnoj ligi."

Nosioci igre poput Kevina Pantera i Zeka Ledeja su bili najslabiji u trenucima kada su trebali da budu najbolji.

"Sezona je strašno naporna, neki igrači su bili opterećeni više neki manje. Kada pogledate procente šuta, imali smo duplo više pokušaja od Zvezde. Imali smo 13 poseda više, Da li to može da ima tim koji se ne bori? Bilo je srljanja i svega što nas prati. Kako god se završilo, odgovorna osoba je ispred vas. Nije kraj sveta, izgubili smo finale, pokušaćemo da budemo bolji naredne sezone. Entuzijazam postoji kao i želja da se igra pred ovim navijačima."

Sledi završnica Superlige i borba da se sezona završi sa barem nekim trofejem.

"Niko nije znao da mi kaže kada počinje, kalendar valjda postoji. Ozbiljna liga mora da ima unapred napravljen kalendar. Videćemo kako će to da izgleda, ne očekujem ništa dobro pošto sude iste srpske sudije koje su sudile i domaći Kup. Nemam problem da to kažem.", zaključio je Obradović.



tagovi

Željko ObradovićABA ligaKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara