Garbinje Muguruza
Garbinje Muguruza

Mi kažemo Rumunija - Španija, a vi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 15:12

Večeras parovi Halep - Kontaveit i Muguruza - Pavljučenkova odlučuju od drugom polufinalnom paru ženskog singla na Australijan openu

Večeras u Melburnu dobijamo i drugi polufinalni par u ženskom singlu.  od 01.00 ove noći, naravno po srednjoevropskom vremenu na teren Rod Lejver arene istrčavaju Simona Halep i Anet Kontaveit, 28. i četvrta nositeljka.

U pitanju su dve etablirane teniserke koje se ukrštaju treći put u karijerI. Oba puta do sada bolja je bila Rumunka i to ubedljivo, ali treba istaći da je od tada prošlo skoro tri godine. Ovaj put Estonka je spremna i jaka i odlično joj odgovara brza podloga terena u Melburnu, posebno tokom dana kada se ovaj meč i igra.

Izabrane vesti

Ali devojka rođena na obali Crnog mora, u Konstanci je ipak klasa za sebe i verujemo da će i ovaj put nadjačati. Ali ne baš tako lako, ipak je u pitanju četvrtfinale grend slema.

Pobednica tog meča potom čeka da sazna ko će joj se suprotstaviti u polufinalu, a "kandidatkinje" su Garbinje Muguruza i Anastasija Pavljučenkova. Špankinja igra sve bolje pod palicom legendarne Končite Martinez koja je danas zajedno sa Goranom Ivaniševićem saznala da će ući u tenisku Kuću slavnih.

No i Ruskinja je uspela da podigne u poslednje vreme nivo tenisa i veruje da može čak i do titule. A što i ne bi kada je kao juniorka dva puta pokoravala prvi grend slem u sezoni... Međutim, sve je na strani Špankinje koja nikada, čak ni u dublovima nije izgubila od ove protivnice. Pavljučenkova istina ima jedan trijumf, ali je to bilo zbog predaje Muguruze koja je za nas apsolutni favorit.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara