(© Reuters)
(© Reuters)

Na kraju, svaka čast! Da nije bilo kiše i dva i po sata prekida možda bi Natalija uzela meru i Petri

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 16:13

Stevanovićeva posle snažnog otpora, ipak, poklekla pred Kvitovom – 0:2

Jednu Čehinju je izbacila, od druge je eliminisana. Bez obzira što je završila učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, Natalija Stevanović se i dalje tretira kao jedno od najprijatnijih iznenađenja na londonskoj travi. Makar na njoj zastala u trećem kolu, od dvostruke pobednice najprestižnijeg turnira u svetu tenis.

Čak je bilo trenutaka kad je nagoveštavala novu senzaciju, ali je presudilo iskustvo, na strani ne tako davno druge igračice planete koja je, uprkos povremenim zastajkivanjima i dvoipočasovnom prekidu usled kiše obezbedila mesto u osmini finala trećeg grend slema sezone – 2:0 (6:3, 7:5).

Izabrane vesti

Natalija ne da nema čega da se stidi, nego bi morala da bude ponosna dokle je stigla. Krenula je iz kvalifikacija, dobila Karolinu Pliškovu (nekada prvu teniseru sveta), zatim i Nemicu Tamaru Korpač (oba puta bez izgubljenog seta), napredovaće na WTA listi (sa sadašnje 225. pozicije će ući među 150. najboljih na planeti), a usput će podebaljati bankovni račun za oko 130.000 funti! S obzirom da joj je ovo premijerno izdanje na Vimbldonu – svaka čast!

Ujedno i za otpor Kvitovoj. Podatak da je ovaj meč trajao duže nego prethodni Petrin (sa Beloruskinjom Aliaksandrom Sasnovič) sugeriše da je Stevanovićeva imala šta da ponudi. Na početku meča, već u trećem gemu, oduzela je servis protivnici, tad je Čehinja delovala nervozno, a Srpkinja kao da se zabavljala na terenu i izgledalo je da može do još jedne senzacije. Realnost je, ipak, drugačija. Ponekad i surova, je je Kvitova dobila prvi set iako je napravila čak 12 neiznuđenih grešaka, ali je zato ostvarila 15 vinera, naspram samo četiri naše igračice.

U drugoj deonici Natalija Stevanović je bila ta koja je poklekla u trećem gemu, odmah zatim vratila brejk, pa ispustila servis, što je Petri Kvitovoj bilo dovoljno da da utaba put ka pobedi, iako – zanimljvo – naša predstavnica u tom delu nije napravila nijednu neiznuđenu grešku sve do prekida. Pri rezultatu 5:4, taman kad je vratila brejk i povela, kiša ju je zaustavila u velikom naletu. Da nije, pitanje je kako bi se ovaj duel okončao. Nikad nećemo saznati.

Po povratku na teren, Kvitova je dobila prvih deset poena, preokrenula i vidno unervozila Nataliju. Delovalo je da će rutinski privesti susret kraju, ali je Nišlijka spasla tri meč lopte, čak imala tri brejk šanse i nije uspela. Pružila je sjajan otpor i tek posle sat i 50 minuta pružila ruku rivalki.

Obezbedila je tako Kvitova sedmo učešće u osmini finala u karijeri, prvo posle 2019. kad je izgubila od Joane Konte. Sledeća rivalka Petre Kvitove biće bolja iz duela Ons ŽaberBianka Andresku.


tagovi

VimbldonVimbldon 2023Petra KvitovaNatalija Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara