Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 5. jun): Novak na Berankisa, majstorica Mege i Partizana

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.06.21. | 06:22

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica)

Čekajući na Belgijance, Fince i Dance, odnosno na Euro, Baćuške završne udarce šteluju na ne tako sigurnim Bugarima. Istina u martu su ih u kvalifikacijama za Mundijal dobili Slovaci, a zatim su pre koji dan remizirali sa Poljacima. Stanislav Čerčasov mora pod hitno da reaguje, kako otkhrovenje prošle svetske smotre fudbala ne bi bi razočaralo na predstojećim evropskim mečevima.

ŠVEDSKA – JERMENIJA, 20.45

(Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica)

Euro za Šveđane počinje uz Crvenu furiju, a to je vraški teška misija za koju se spremaju sa možda bez potrebe potcenjenom Jermenijom. Naime, ova selekcija je pre neki dan na remi naterala Hrvatsku, na devet uzastopnih mečeva je neporažena, pa zašto je svrstavati među očajnike. Pa da vidimo šta umeju Šveđani koji su u prthodnom periodu na prijateljskim mečevima dobili Estonce i Fince. Poslednji poraz doživeli su još u novembru 2020. godine, kada su ih Trikolori u Ligi nacija tukli sa 4:2.

ALMERIJA – ĐIRONA, 21.00

(Fudbal, Španija 2, plej-of, polufinale)

Almerija je osnovni deo Segunde završila sa 73, a Đirona sa dva boda manje. Međutim, prva polufinalna utakmica pripala je baš ovom klubu, pa će Almerija morati da juri velikih 3:0 iz prvog duela. Domaćinu dakle ne gine otvorena, napadačka igra od starta, tako da Almerija može da bude opuštenija i eventualno čeka neku njihovu grešku. Inače, na četiri od poslednjih pet mečeva para dolazila je NG igra.

MEGA – PARTIZAN, 20.00

(Košarka, Superliga Srbije)

U drugom meču polufinalne serije, Partizan je u Hali sportova “Ranko Žeravica” savladao Megu sa 81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16). Aleksandar Matović može konačno da bude zadovoljan zalaganjem pulena, ocenivši da je utakmica bila agresivnija kako u napadu, tako i u odbrani. Kako li će tek biti u borbi za plasman u finale, može se lako pretpostaviti. Biće ovo sigurno meč koji Partizan zbog spasa sezone neće lako prepustiti protivniku.

ZADAR – SPLIT, 20.00

(Košarka, Hrvatska 1, plej-of, finale)

Zadar je pred splitskom publikom poražen u četvrtoj utakmici finala od Splita 81:68. Sada je 2:2 u pobedama, a na proteklom meču Splićani su nadigrali Zadar naročito u drugoj i trećoj četvrtini. U šutu za tri poena, domaćin je ostvario učinak od 15/35 dok su plavo-beli šutirali 3/18. Ako su timovi izvukli poke, ovaj meč bi mogao da bude neopisvo tvrd.

MILANO – BOLONJA, 20.45

(Košarka, Italija 1, plej-of, finale)

Milano je definitivno u nekoj vrsti prednosti pred početak finalne serije. Poslednji put Bolonja je pred njima pala sa 94:84, a pre toga u decembru bilo je je 68:73. Imajući u vidu da je Milano treća sila Evrolige, da ima jednog Micova koji je bio odličan protiv Armejaca, jasno je koliko će Bolonja biti pod pritiskom odbrane svog reketa od strane domaćina koji je jako dobro pokriven na svim pozicijama.

BARSELONA – HUVENTUD, 18.30

(Košarka, Španija 1, plej-of, četvrtfinale)

Trenutno je 1:1 u pobedama. Mada se nismo nadali, Huventud je u drugom meču iskoristio svoju šansu, pa porazio vicešampiona Evrolige sa 72:63. Barsa će ovoga puta sigurno čvršće da nastupiti prema Feranu Basasu, kreatoru Huventudovog podviga. Ova utakmica ukoliko domaćin odradi posao kako ume, mogla bi znatno drugačije da izgleda od druge u seriji.

EFES – FENERBAHČE, 18.30

(Košarka, Turska 1, plej-of, finale)

Mahmutoglu i Micić lepo su radili na prvom meču, ali se protiv moćnika iz Efesa nije ništa moglo... Morao je na kraju Fener da prizna da je rival bolji, što je neminovno nakon teškog poraza od 111:71. Moraće Igor Kokoškov mnogo bolje da brani reket, jer ukoliko šampion Evrolige nastavi da igra kako je započeo, ova utakmica će za njegov tim biti unapred izgubljena.

SRBIJA Ž. – RUSIJA Ž, 17.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na kraju međunarodnog turnira u belgijskom Kortrajku. Izabranice Marine Maljković bile su uspešnije od selekcije Portorika. Konačan rezultat bio je 89:37 (23:8, 22:13, 20:6, 24:10). Ruskinje su samo u ovoj kalendarskoj godini ostvarile četiri pobede, pa će svakako biti dostojan rival za uigravanje srpskog tima.

N. ĐOKOVIĆ – BERANKIS, 13.30

(Tenis, Rolan Garos)

Posle pobede nad Urugvajcem Pablom Kuevasom, prvi reket sveta će u trećoj rundi igrati sa Litvancem Rikardasom Berankisom. Rival je posle velike borbe savladao Australijanca Dakvorta sa 7:5, 2:6, 7:6 (7:4), 6:0. Berkins često trenira u Srbiji, Nole ga dobro poznaje, ali ga je do sada tri puta pobeđivao. Ne bi ni sada trebalo da ga namuči.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara