Olga Danilović (©Reuters)
Olga Danilović (©Reuters)

Najbolji renking karijere, pa brodolom: Olga Danilović bez glavnog žreba na Vimbldonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 21:01

Na startu kvalifikacija ispala i Aleksandra Krunić, dalje prošla Natalija Stevanović

Podizala je formu, igrala polufinale na čelendžeru u Italiji, ostvarila najbolji renking karijere, pa doživela brodolom. Olga Danilović ostala je bez glavnog žreba na Vimbldonu, ispala je na startu kvalifikacija.

Nije uspela 93. igračica sveta da preskoči prvu prepreku, trijumfovala je slovačka teniserka Jana Čepelova u dva seta (7:5, 7:6). Istu sudbinu deli i Aleksandra Krunić, zaustavila ju je En Li. Za razliku od duela Olge i Slovakinje, gde je viđena velika borba, Amerikanka je ekspresno završila posao. Prepustila je Srpkinji samo dva gema (6:1, 6:1).

Izabrane vesti

Olga Danilović nije opravdala ulogu velikog favorita, Aleksandra Krunić nastavila je da se muči i stagnira. Nisu se snašle na brzoj podlozi, nije im prijala trava na najstarijem turniru, ali jeste – Nataliji Stevanović. Počistila je Valentini Gramatikopulo – 2:0 (6:2, 6:1).

Apsolutno nikakve drame nije bilo, baš kao ni u meču između Krunićeve i američke teniserke En Li. Nemoćna je bila Grkinja, ni pun sat nije izdržala na terenu. Nataliji Stevanović je bilo dovoljno 50 minuta da se plasira u drugo kolo kvalifikacija, gde je čeka Elizabet Mandlik.

Svaki put kada je Natalija Stevanović došla u priliku da oduzme servis – to je i učinila. U svih pet situacija napravila je brejk, pritom fenomenalno servirala. Neophodno će joj biti da ponovi takav meč, kako bi došla u poziciju da izbaci Amerikanku, koja je jedna od favoritkinja za ulazak u glavni žreb.


tagovi

VimbldonWTAOlga DanilovićAleksandra KrunićNatalija Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara