"Đoković na svom terenu"
"Đoković na svom terenu"

Nastavak dinastije Novaka Nepobedivog! Četvrta vezana titula Đokovića u Pekingu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.15. | 15:12

Srpski teniser savladao Rafaela Nadala s 2:0 (6:2, 6:2)

Đoković na svom terenuNepobediv je! Pogotovo kada je Peking u pitanju. Rafael Nadal je u izjavama pre finala izjavio da je Novak Đoković liga za sebe - i bio je u pravu. To se još jednom pokazalo na jedinom važnom mestu - na terenu. Đoković je savladao Španca u finalu turnira u Pekingu s 2:0 (6:2, 6:2) i tako osvojio svoju četvrtu uzastopnu titulu na ovom turniru.

Od samog početka bilo je jasno ko je gazda na terenu. Nadal je odabrao da prvi servira, a samim tim odabrao je da prvi izgubi servis. Novak je poput tajfuna počistio Španca s terena i dobio prvi set s 6:2, a utisak je da je Bik s Majorke igrao sasvim solidan tenis.

Izabrane vesti

Nije Nadal mnogo popustio ni u drugom setu, ali... Novak je jednostavno prejak za sve današnje tenisere. Igrao je sve. Voleje, drop šotove, lobove, slajseve, varirao servise do iznemoglosti. Taktički, fizički, mentalno - bio je savršen. Bio je najbolji. Kao što mu titula kaže, prvi reket sveta!

Ovo je Novaku šesta titula na mastersu u Kini. Nije ga osvojio samo 2011. kada se nije takmičio zbog povrede. Do sada je delio titulu rekordera s tri uzastopne titule s Mihaelom Čangom. Sada je usamljen s četiri! Dinastija Novaka Nepobedivog se nastavlja, i ne vidi joj se kraj!  Đoković je igrao u devet finala u Kini, i pobedio na svim mečevima!

Na ovogodišnjem izdanju najviše gemova u setu izgubio protiv Davida Ferera (tri), a ova ubedljiva pobeda je najubedljivija kada su mečevi s Rafaelom Nadalom u pitanju. Španac sada vodi s 23:22 u pobedama, ali ako ćemo suditi po ovom duelu to neće dugo potrajati.

Šta reći osim - Novak voli Peking, Peking obožava Novaka!

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara