Kirjos (© AFP)
Kirjos (© AFP)

Nervozni dečko Kirjos i svađa sa sudijom iz Hrvatske: Vređaju me na rasnoj osnovi, zvižde, izbacite ih

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 16:58

Grigor Dimitrov sam sebe povredio

Verovatno jedini igrač koji je u stanju da podigne svet tenisa na noge bez obzira na rezultat. Duže od tri sata trajao je uvodni meč Nika Kirjosa na ovogodišnjem Vimbldonu, mučio se sa anonimnim Britancem Polom Džabom, na kraju uspeo da ga pobedi (3:2), ali je u centar pažnje – baš čudno za Australijanca – došao više puta tokom okršaja na terenu broj tri Ol Inglad Klaba.

Izgubio je nerve posle samo 12 minuta, posle opomene sudije u stolici, Marije Čikak iz Hrvatske:

Izabrane vesti

Ne možeš j... da razgovaraš sa mnom usred poena, dok se spreman da udarim bekend. To ne sme da se desi, brate“, grmeo je Kirjos, pre nego što je lopticu zavrljačio preko tribina.

Bio je to samo uvod u veliko nezadovoljstvo izazvano ponašenjm publike. Zasmetalo mu je što mu je zviždala:

Oni mogu da gledaju tenis, ali zašto pričaju i deru se usred poena? Ne znam kuda ovo vodi“.

Kirjos je na kraju slavio, iako je morao debelo da se pomuči protiv 219. tenisera sveta (3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5). I domaće publike, pošto uverava da je sa tribina čuo uvrede na rasnoj osnovi.

Trebalo bi da ih izbacite! Zar je za Vimbldon prihvatljivo ovakvo nepoštovanje gledalaca prema sportisti? Gde je linija? Gde je red? Kad prestaje rasizam“, grmeo je Kirjos tokom drugog seta. „To se dešava godinama. Da njega (Džaba, op. au) vređaju na rasnoj osnovi isto bih reagovao“.

Pošto mu se nije svidelo nekoliko odluka linijskog sudije, Kirjos se i na nju žalio, što je dodatno pojačalo stepen nezadovoljstva u gledalištu.

Navijači nemaju pravo da zvižde! Zašto se to i dalje dešava? Trebalo bi d aih uklonite. Da li su zvižduci prihvatljivi na Vimbldonu? Morate im reći da prestanu. Nemaju pravo na to“, dodao je Nik Kirjos.

Od poznatijih tenisera, plasman u drugo kolo obezbedili su David Gofan pošto je Blegijanac u tri seta savladao Radua Albota iz Moldavije (6:2, 6:2, 76:), uboijiti američki serviser Rajli Opelka je bio bolji od Španca Karlosa Tabernera (7:6, 6:4, 6:4), dok je Grigor Dimitrov predao meč Amerikanci Stivu Džonsonu. Bugarin je odustao pri vođstvu 1:0 u setovima – rival vodio 5:3 u drugom – sve zbog povrede koja je u najmanu ruku bizarna.

Dimitrov nije mogao da nastavi susret zbog bola u primicaču leve noge, koji je osetio prilikom jednog servisa. Ispostavilo se da je sam sebe povredio, pa iako je pokušao da nastavi meč telo ga nije slušalo. Niti je mogao da trči pravilno, niti da servira snažno, čak su i osnovni udarci forhendom predstavljali problem, pa je u takvim okolnostima rešio da se preda.

Osim povrede, dodatna nevolja za Grigora Dimitrova je u saznanju da mu se otvarao put za visok plasman posle eliminacije Huberta Hurkača i povlačenja Matea Beretinija usled pozitivnog nalaza na virus korona.



tagovi

Nik KirgiosNik KirjosGrigor DimitrovTenisATPVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara