(© Reuters)
(© Reuters)

Niko nikad nije igrao za Srbiju sa tolikom željom kao Novak

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 13:46

Utisci selektora Troickog i trenera Bozoljca posle plasmana u polufinale Dejvis kupa

Biće Srbija u prilici da se opet bori za finale Dejvis kupa. Poslednji put kad se našla u završnoj borbi za trofej poklekla je na domaćem terenu od Češke, ali prošlo je deset godina od poraza u Beogradu i svi u našem taboru su uvereni da će najbolji teniseri koje država ima preskočiti još jednu prepreku na putu ka cilju.

Naročito zbog autoritativnog preskakanja Velike Britanije i mesta u polufinalu turnira u Malagi, gde će nam rival biti Italija.

Izabrane vesti

„Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli meč, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška susreta, jer Britanija ima odlične igrače i delovala je dobro“, istakao je Viktor Troiciki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Oba naša singla su u sredu bila uspešna. Od Novaka Đokovića se ionako očekivalo da dobije Kamerona Norija, ali trijumf Miomira Kecmanovića nad Dežkom Drejperom.

Prvo je Miša Kecmanović odigrao sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao, pobedio. Naravno, Novak je bio  impresivan. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda“.

U subotu, od 12 časova, a druge strane mreže biće Italijani.

„Radujem se što smo ponovo u polufinalu, ali smo fokusirani na meč sa Italijanima. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem“, dodao je Troicki.

Igru našeg tima hvali i trener Ilija Bozoljac, ali su i njegove misli već usmerene ka polufinalu.

Svi su videli da je u četvrtak bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke. Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi, uvek. Na momcima je da odrade najteži deo puta do pobede, a verujem da su spremni da to urade“, dodao je Bozoljac.




tagovi

Dejvis kupSrbija Dejvis kupViktor TroickiViktor TroikciNovak ĐokovićMiomir KecmanovićIlija Bozoljac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara