(©Reuters)
(©Reuters)

Nišikori: Del Potro ima potencijal da bude svetski broj jedan, ali mu na tom putu stoje povrede

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.12.20. | 12:55

Vratio se Japanac u trenažni proces i očekuje da će biti spreman za narednu sezonu

Japanski teniser oporavlja se od povrede ramena, još uvek nije u potpunosti spreman, ali veruje da će biti za narednu sezonu. Ne želi da se žali 41. igrač sveta jer je svestan da ima tenisera koji su znatno duže odsustvovali. Prva asocijacija mu je argentinski dobroćudni div Huan Martin Del Potro, koji godinama unazad muku muči sa raznoraznim povredama i hirurške intervencije više ne broji.

Izabrane vesti

"Što se tiče povreda, uvek pomislim na Del Potra. On ima potencijal da bude svetski broj jedan, ali i dalje se bori sa povredama. U poređenju sa njim, ne mogu da se žalim", rekao je Nišikori.

Nišikori se nada povratku u sam teniski vrh i naglašava da će morati da promeni način serviranja zbog povrede ramena.

"Osećam se dobro u poglednu fizičke spreme i načina na koji igram. Trudiću se i dalje. Od povrede ramena nisam mogao da vežbam servis. Radio sam neke druge vežbe tokom nekoliko nedelja u SAD-u. Otkako sam došao u Japan, nisam imao mnogo treninga. Rame još uvek nije dobro 100 odsto, sigurno će biti savršeno naredne godine", rekao je Japanac i dodao:

"Želim da promenim način na koji servira. Moju povredu ramena prouzrokovao je upravo način serviranja, pokret, stoga želim to da promenim. Pokušaću da odigram što više mečeva sledeće godine da mi se vrati osećaj. Što više budem igrao, osećaj će mi se vratiti. Radujem se mečevima sledeće godine", podvukao je Nišikori.


tagovi

Huan Martin Del PotroKej NišikoriATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara