Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Ništa od srpskog obračuna u Nur Sultanu

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.09.21. | 10:54

Eliminisan Dušan Lajović

Ništa od srpskog okršaja u Nur Sultanu. Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale u Kazahstanu, pošto je je od njega bio bolji Korejac i 82. teniser sveta Kvon Son Vu sa 7:5, 6:4.

Meč je trajao 98 minuta, a daleko veća borba viđena je u prvom setu, gde je Lajović uspeo da ispusti prednost od 5:2, što je na kraju imalo ogroman psihloški uticaj i na drugi set. Korejac je već u drugom gemu ispustio svoj servis, ali je pri rezultatu 3:5 napravio dva uzastopna brejka, došao do prednosti od 6:5 i potom iskoristio drugu set loptu na svoj servis.

Izabrane vesti

U drugom setu je Son Vu gotovo besprekorno servirao, oduzeo je Lajoviću servis već pri rezultatu 1:1, a onda strpljivo, do samog kraja meča, čuvao stečenu prednost. Srpski teniser tokom drugog seta nije imao nijednu brejk šansu, što dovoljno govori kolike su mu šanse bile da stigne do izjednačenja.

Korejac će se u borbi za četvrtfinale sastati protiv Lasla Đerea, inače 49. tenisera na planeti, koji je do četvrtfinala stigao pobedom nad supertalentovanim Italijanom Lorencom Musetijem.


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara