Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Novak Đoković - teniska mašina u očima Španca

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 14:11

Bernabe Zapata Miraljes, 76. teniser sa ATP liste naredni rival srpskog tenisera

Povratak na lidersku poziciju ATP liste (od 11. septembra) Novak Đoković je već obezbedio. Naredni mini-cilj na putu do onog ultimativnog u vidu 24. grend slem titule, jeste plasman u treće kolo US Opena. Franacuza Aleksandera Milera je počistio na premijeri za nešto više od sat i po vremena, a naredni, u najavi takođe, sitniji zalogaj za najvećeg svih vremena, večeras, izvesno ne pre 20.00, biće Španac Bernabe Zapata Miraljes, 76. teniser sveta sa kojim Novak nit' je igrao, niti je sparingovao.

Ponekad Đoković ume sporije da startuje protiv momaka sa kojima nema istoriju međusobnih okršaja, ali to nije bio slučaj u 1. kolu i duelu sa Milerom. Potvrda toga je i prvi set dobijen sa 6:0. Nadamo se sličnom scenariju i protiv Španca.

Izabrane vesti

Ne samo da će mu sudar sa Đokovićem biti novina u karijeri koja traje od 2015. godine, već za punih osam sezona profesionalnog tenisa Novakov naredni rival nikada nije srušio Top 10 tenisera. Odigrao je pet takvih duela u 2023. godini i nije uspeo da probije led. Doduše namučio je Danila Medvedeva i potonjem šampionu Rima u večnom gradu oduzeo set, dok je u Hamburgu primorao Andreja Rubljova na tri seta i taj-brejk u odlučujećeg.

Đoković (1,01) - Zapata Miraljes (1,09)

Španac ima plan kako protiv Đokovića.

“Trebalo bi da ostanem opušten. Naravno da nemam šta da izgubim protiv Novaka. Pokušaću da budem fokusiran i izvučem maksimum iz sebe kako bih stvorio neke šanse. Ali ne osećam se previše nervozno. Za mene je to samo još jedan meč, još jedan u mojoj karijeri i to je važno", rekao je momak iz Valensije i nastavio o trostrukom osvajaču US Opena: "On je mašina. Za mene neverovatan teniser, jedan od najboljih u istoriji.”

Đoković je u prvom kolu imao odgovor na svaki udarac rivala, iskoristio osam od 13 brejk lopti, ispalio 32 vinera. Nastavio je Novak da apgrejduje brutalanu statistiku koja kaže da je na US Open došao kao igrač sa najviše napravljenih brejkova na grend slem turnirima u 2023. godini, okruglo 100. Prvi pratilac bio mu je Alkaras sa 67. Dalke, Srbin je trenutno na 108.

Utisak je da malo ko može da mu napravi problem pre četvrtfinala i potencijalnog duela sa Stefanosom Cicipasom ili Tejlorom Fricom, uz dužno poštovanje prema Laslu Đereu koji mu je projektovani rival u trećoj rundi. Jer kako reče Miler nakon što ga je Novak počistio u prvom kolu - "Imao sam utisak da ako poželi, može da me dobije sa nulom u sva tri seta."


tagovi

Novak ĐokovićUS openUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara