Foto: AFP
Foto: AFP

Novak posle epskog meča sa Alkarasom: Zbog ovoga nastavljam da igram

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 03:25

"Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati", izgovorio je umorni Novak posle još jedne titule

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je titulu na Mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu posle četiri sata velike borbe savladao svetskog "broja 1" Španca Karlosa Alkarasa u meču koji bez ikakve dileme može da se okarakteriše kao - najbolji godine.

Izabrane vesti

"Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač... Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih duela. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan", rekao je Đoković.

Ponovo je imao samo reči hvale za spektakularnog Karlosa Alkarasa koji je imao meč loptu u drugom setu.

"Videli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao na televiziji video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujučim momentima", zaključio je Novak.

Obraćanje na srpskom Novaka Đokovića je prekinuto zvaničnom ceremonijom, posle čega je Novak nastavio sa govorom.

"Toliko mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim sa poštovanjem Karlosu i njegovom timu. Svi smo ponekad ostali bez reči za ono što radiš na terenu i van njega. Čestitam na svemu do sada. Mnogi nisu uspeli da dođu do tvog nivoa nikada u karijeri. Mnogo sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone".

Potom još jedna poruka Špancu.

"Dečače, nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe, samo bih voleo ponekad da odigraš ovako poen. Španac nikad ne umire? Čuo sam to već."

Zatim se obratio publici i svom timu.

"Ponekad ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima i danas. Ovo je bio rolerkoster. Izgledalo je kao Grend slem finale, čak i više od toga. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugog je lud. Nadam se da ćemo igrati u Njujorku kroz par nedelja. To bi bilo lepo. Za publiku, ne znam da li bi to bilo dobro za mene", zaključio je Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasMasters u Sinsinatiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara