""
""

Novak u dominantnom stilu prekinuo Nadalovu seriju i odbranio Peking!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.13. | 11:40

Srbin perfektnom partijom očitao lekciju ljutom rivalu i prekinuo mu seriju od 23 uzastopne pobede za četvrtu krunu u kineskoj prestonici

Rafael Nadal je uspeo da od Novaka Đokovića preotme tron prvog tenisera sveta, ali ne i šampionsku krunu u Pekingu. U rekordnom 38. međusobnom duelu, Đoković je odigrao fantastičan meč, očitao lekciju ljutom rivalu iz Španije i odbranio titulu u kineskoj prestonici - 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Međutim, ono što je važnije od titule je da je Novak u nedelji kada mu je postalo jasno da ostaje bez statusa svetskog broja jedan, skupio snagu, ostao psihički jak, prekinuo Nadalovu seriju od 23 pobede koja traje još od početka avgusta i savladao ga posle tri vezana poraza u međusobnim duelima.

Srbin je za razliku od nekih prethodnih duela protiv Španca, ovoga puta pokazao veliku psihološku stabilnost, nije žurio, nije grešio i surovo je kažnjavao svaku slabije vraćenu lopticu rivala.

Meč je trajao samo sat i 26 minuta, Đoković je dominirao u prvom setu gde je do vođstva od 5:2 izgubio samo jedan poen na svoj servis. U drugom setu, Nadal je pružio jači optor, ali opet su jedan brejk i siguran servis bili dovoljni Noletu da osvoji četvrti pehar u Pekingu, na radost kineske publike koja ga je zdušno bodrila.

Izgledalo je da Nadal može da pobedi jedino, ako mu Novak pokloni trijumf. Ipak, srpski as nije popustio i maksimalno koncentrisano je priveo meč kraju.

Već od ponedeljka kreću bitke na Mastersu u Šangaju gde Novak takođe brani titulu i gde će pokušati da Nadalu ostavi što manje prostora za povećanje prednosti na ATP listi. A, posle toga sledi Pariz gde Đoković ništa ne brani i gde bi razlika mogla i da se smanji. 

(FOTO: Action images)


tagovi

atpATP PekingNovak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara