Đoković u Melburnu (© Reuters)
Đoković u Melburnu (© Reuters)

O pravilima iz dva ugla: Marčenko kaže da je sve zbog izbora, Karenjo Busta da Đoković mora da se vakciniše

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 21:09

I dalje je napeta atmosfera u teniskom svetu

Uveliko traje polemika. Sa jednim zaključkom – nema sredine. Ko voli Novaka Đokovića voleće ga još više i njegovo „zatočeništvo“ u Melburnu smatrati borbom slobodarskog sveta, kako je to nazvao njegov otac Srđan. Ko nije pristalica najboljeg tenisera sveta samo je dobio dodatne argumente da ga ne poštuje zbog svega što se dešavalo u predvečerje prvog grend slema u sezoni.

Među onima koji kritikuju je i Pablo Karenjo Busta, španski as, koji je je u prošlosti umeo često da potkači Novaka, rečima da „uvek kad mu ne ide traži lekarski tajm-aut“. Sad se sa sfere sporta pomerio na teren zdravlja, poručivši da bi Đoković trebalo da prati planetarne instrukcije.

Izabrane vesti

Jedno od glavnih pravila je da budemo vakcinisani. Smatram da svako mora da bude vakcinisan. To je normalno. Svako je slobodan da radi ili pokuša da radi šta može, međutim, cela ova zbrka nije dobra za tenis. Voleo bih da možemo da pričamo o drugim stvarima, ne o tome hoće li Novaku biti omogućeno da igra ili će se promeniti žreb ako mu ne dozvole. Komplikovana situacija“, predočio je Pablo Karenjo Busta.

S druge strane, iskusni Ukrajinac Ilja Marčenko otvoreno je stao na Đokovićevu stranu, ukazavši na propuste Australije kao države.

Kažu ljudi „pravila su pravila“, a onda izgube slučaj pres svojim sudom. Potom nađu način da čoveku ponište vizu bez obzira na sve. Na kakva pravila su onda mislili od početka. A, da, zaboravio sam da će uskoro izbori (u Australiji, op. au). Ostani jak“, rekao je 165. na ATP listi.

A Amerikanac Tenis Sandgren slikovito je pojasnio je kompletna priča nema veze sa sportom i da je Đoković žrtva.

Ovo je čin poniženja. Trebalo bi ga shvatiti kao primer. Pitomi su se osećali neprijatno“, jezgrovit je Sandgren u objavi na Tviteru.


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPAustralijan openAustralijan open 2022Pablo Karenjo BustaTenis SandgrenIlja Marčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara