Fotografija sa Rod Lejver Arene (©Instagram)
Fotografija sa Rod Lejver Arene (©Instagram)

Ogromna podrška Novaku: Brejdi, Pato, Mirotić, Pjanić, Rakitić, Pospišil, Lovren, Bagdatis...

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 15:43

Veliki broj domaćih sportista takođe aplaudirao na pravnu pobedu srpskog asa i najboljeg tenisera svih vremena

Ne pamti se da je jedan događaj u svetu sporta izazvao globalnu erupciju komentara kao sve ono što se dešavalo sa Novakom Đokovićem proteklih dana u Melburnu. Prvi reket sveta je posle pet dana provedenih u zloglasnom migrantskom hotelu izvojevao veličanstvenu pravnu pobedu jer je nezavisni sud u Australiji oborio presudu tamošnjih vlasti da mu se ukine viza i izvrši deportacija, ali borba i dalje traje!

Novakova porodica i sam prvi teniser sveta poslali su jasnu, nedvosmislenu poruku da je cilj ostanak u Melburnu i takmičenje na predstojećem Australijan Openu gde Đoković treba da brani titulu osvojenu prošle godine i ujedno napadne rekordni 21. grend slem u karijeri, jubilarni 10. u teniskom kompleksu na drugom kraju planete.

Izabrane vesti

U vreme dok su njegov brat Đorđe i roditelji Srđan i Dijana držali konferenciju za novinare u Beogradu, najbolji teniser svih vremena javio se putem društvenih mreža i potvrdio da se posle odlaska iz advokatske kancelarije zaputio na Rod Lejver Arenu kako bi odradio trening, što je dokumentovao fotografijom sa svojim najbližim saradnicima. U kratkom obraćanju istakao je želju da ostane i takmiči se na Australijan Openu, zbog čega je dobio ogromnu podršku svetske javnosti!

"Srećno", napisao je najbolji NFL kvoterbek svih vremena Tom Brejdi.

Pored velikana američkog fudbala, Novaku su vetar u leđa dali i nekada veliki talenat Alešandre Pato, zatim nekadašnji kiparski teniser Markos Bagdatis, njihov kolega i saosnivač igračke organizacije PTPA Vasek Pospišil, dok je Dejan Lovren napisao:

“Prvi set dobijen, sad drugi Nole uzmi, počevši sa Nadalom. Gazi i srećno“.

Ivan Rakitić je dodao: “Idemo legendo, svi smo uz tebe“, što je bila i poruka Nikole Mirotića: “Napred Novače, uz tebe smo! Ti si već pobednik“.

Pored velikog broja inostranih sportista poruke podrške Novaku Đokoviću poslali su i mnogo srpski sportisti – Vanja Grbić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Aleksandar Rakić, te Nemanja Majdov, Vanja Milinković Savić, Olga Danilović, Dragana Cvijić, Ivana Jorović, Tadija Dragićević... Kao i Fudbalski savez Srbije i košarkaški klub Crvena zvezda. Novakova objava je za kratko vreme skupila preko pola miliona "lajkova".

Takmičenje na Australijan Openu počinje 17. januara u Melburnu.



tagovi

Australijan openAustralijan open 2022Novak ĐokovićTom BrejdiDejan LovrenIvan RakitićMiralem PjanićAlešandre Pato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara