(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković bez borbe u polufinalu Vimbldona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 13:16

De Minor predao zbog povrede

Prošao je Novak Đoković u polufinale Vimbldona i to bez borbe! Aleks de Minor, koji se žalio na povredu kuka nakon pobede u prethodnoj rundi, odlučio je da preda meč bez izlaska na teren.

Srpski as će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Tejlor Fric – Lorenco Museti.

Izabrane vesti

Informacija da se De Minor povukao stigla je oko 13 časova, što govori da je Australijanac dao sve od sebe, pokušao do poslednjeg trenutka da se spremi za meč, ali povreda je bila jača. Sličnu situaciju imao je upravo Novak na Rolan Garosu, kada je morao zbog povrede kolena, koje je potom operisao, da preda meč protiv Kaspera Ruda.

De Minor je posle odluke objasnio:

“Morao sam da se povučem zbog povrede kuka. Zadobio sam pukotinu u hrskavici koja je povezana sa primicačem. Osetio sam da je nešto napuklo tokom tri poslednja poena. Bio sam na snimanju i tamo je povreda potvrđena, a velike su šanse da bih je žestoko pogoršao kada bih izašao na teren”, rekao je Australijanac, a prenose svetski mediji. Priznao je "Demon" da mu je sada neizvestan i nastup na Olimpijskim igrama.

Đoković je dobio dan više za odmor i pripremu za polufinalni duel, a ko god da mu dođe za rivala, svakako da će Novak biti favorit, jer protiv obojice ima pozitivan skor. Štaviše, protiv Tejlora Frica je dobio svih devet dosadašnjih mečeva.

Sedam trofeja Vimbldona ima Đoković u kolekciji i još jedan mu nedostaje da se izjednači sa rekorderom Rodžerom Federerom, koji je osam puta dizao pehar u Londonu.

Na drugom delu kostura Karlos Alkaras i Danil Medvedev će igrati u polufinalu, što će biti repriza njihovog prošlogodišnjeg okršaja koji je dobio španski teniser, kasnije i pobednik Vimbldona.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2024Aleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara