Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković i Šardi, 14. put ista priča: Novak sa pola snage do drugog kola AO

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 12:09

Izuzetna igra najboljeg tenisera sveta – 3:0

Kada god se sretnu Novak Đoković i Žeremi Šardi, završi se na isti način. Od prvog njihovog susreta do današnjeg, 14. po redu, pobeđivao je samo srpski as.

Na maestralan način je Đoković počeo odbranu titule na Australijan openu. Plenio je igrom, od prvog do poslednjeg poena se samo on pitao na terenu, reket ga je slušao, udarci iz svih pozicija bili pravi. Otud posle samo sat i 34 minuta igre laganih 3:0 za najboljeg tenisera sveta – 6:3, 6:1, 6:2.

Izabrane vesti

U narednom kolu Novak će igrati protiv Fransisa Tijafoa, američkog tenisera sa kojim se do sada nije sretao na terenu.

Posle 13 poraza u više od 10 godina, teško da Šardi ima istinsku veru u sebi da može da „naudi“ Đokoviću. Razlika u klasi je velika, ali svakom se nekad desi loš ili odličan dan, samo francuskom teniseru nikako da dođe taj kada će makar da pogura Novaka do krajnjih granica svojih mogućnosti.

Prvi brejk teniski kralj je napravio u – prvom gemu. Pa i ako je bilo neke vere u Šardiju da može da napravi čudo, tu je već izgubila dosta na snazi. Prosto, Francuz nije imao nikakav odgovor na igru najboljeg tenisera planete, kojem je praktično sve polazilo za rukom: servis je bio odličan, paralele, dijagonale, a bez greške je Novak igrao i na mreži, na koju je nekoliko puta iznenada izašao i dodatno zbunio rivala.

Kada je Đoković u elementu, protivnici moraju da probaju da igraju preko mogućnosti, da pokušavaju čudesnim poenima da se održavaju u igri. To je pokušao i Šardi, ali su na svaki njegov hirurški precizan forhend ili majstorsku bekhend dijagonalu dolazile po tri-četiri greške, čak i neki promašeni ziceri ili jednako odgovarajući odgovor sa druge strane.

Koliko god rezultat bio ubedljiv, mogao je da bude i ubedljiviji, pošto Šardi nije imao nijednu brejk priliku u meču, dok Đoković nije iskoristio sedam, a samo u prvom tri.

U danu u kojem je započeo 307. nedelju na teniskom tronu Đoković je upisao premijernu pobedu na novom izdanju Australijan opena. Potera za devetom krunom je krenula na savršen način.

Ujedno, najbolji srpski teniser svih vremena je kompletirao savršen dan za srpske igrače: pobede su upisali Đoković, Kecmanović, Lajović i Nina Stojanović. Neka se samo tako nastavi.


tagovi

Novak ĐokovićŽeremi ŠardiAustralijan openTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara