Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Imam samo jedan problem na Rolan Garosu – Nadala

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 16:10

“To je jedan od najvećih izazova u tenisu danas”, priznao Novak

Ključ je na Rolan Garosu. Trka za tenisera koji će imati najviše grend slem trofeja kada sva trojica najvećih odu sa scena u velikoj meri bi mogla da bude određena narednim Otvorenim prvenstvom Francuske.

Ukoliko bi gotovo nepobedivi Rafael Nadal osvojio i 14. put titulu u Parizu, ponovo bi pobegao Novaku Đokoviću na tri trofeja razlike, dok bi Rodžera Federera ostavio za sobom. Ako bi Novak Đoković uzeo trofej, postao bi igrač koji je svaki grend slem osvajao barem dva puta, što nije uspelo ni Nadalu, ni Federeru, a ujedno bi im se primakao na pehar zaostatka, što bi mu dalo velike šanse da ih stigne do kraja sezone.

Izabrane vesti

Naravno, postoji i treća opcija, da neko iz mlađe garniture dođe do titule, pre svih Dominik Tim, jer je specijalista za šljaku, a Đokoviću bi i takav rasplet “igrao”, ako već on ne bi podigao trofej.

Mada, iz današnjih izjava za francuske medije jasno je da je Novak Đoković kao glavni naredni cilj zacrtao pobedu nad Rafaelom Nadalom u Parizu.

Imam problem na Francuskom openu i zove se Rafael Nadal. Ali, pokušaću da osvojim trofej. Ako imate savet kako da ga pobedim, nemojte da oklevate”, našalio se Đoković.

On je i prošle sezone došao do finala sa Nadalom, ali mu je to bilo najlošije odigrano finale grend slema u karijeri i glatko je poražen.

Moraš da budeš na vrhuncu, fizičkom i mentalnom, da bi ga pobedio. Jednom sam to uradio, ali sam gubio vrlo, vrlo često. Mislim da je to najveći izazov u tenisu danas. A, ja volim izazove i daću sve od sebe da ga prebrodim”, poručio je Novak Đoković.

Do Rolan Garosa ima još dosta, Đokovića čeka put na masters u Majamiju, pa onda početak sezone na šljaci, prvo Monte Karlo, pa ide Serbian open, a onda dva mastersa kao priprema za Pariz, prvo Madrid, pa Rim.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalTenisRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara