Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković na spisku za masters u Torontu nedelju dana posle Tokija

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 08:01

Da li to znači da Novak definitivno ne ide na OI...

Srpska olimpijska ekspedicija broji na današnji dan 86 članova, ali i dalje se ne zna da li će Novak Đoković zaigrati u Tokiju.

Najbolji teniser sveta se odmara u Crnoj Gori nakon osvajanja Vimbldona, a tada posle podizanja šampionskog pehara u Londonu je rekao da su šanse da putuje na Olimpijske igre 50-50, zbog raznih ograničenja koja moraju da se poštuju u Tokiju, jer u gradu vlada vanredno stanje, a neće biti ni publike na tribinama.

Izabrane vesti

I dok se čeka konačna reč prvog tenisera sveta, organizator mastersa u Torontu objavio je listu učesnika koji će zaigrati na tom turniru. Prvi nosilac je – Novak Đoković.

S jedne strane, ne mora da znači da će svi koji su na spisku, pa i Đoković, zaista zaigrati, jer su otkazi česta pojava u svetu tenisa, ali je zanimljivo da takmičenje počinje 9. avgusta. Samo sedam dana nakon što se u Tokiju spusti zavesa na teniski turnir.

Šanse da Đoković nastupi u Tokiju, dođe do završnice, a onda se ekspresno prebaci u Kanadu, da bi zaigrao na mastersu, ne deluju verovatne. Pogotovo što odmah nakon Toronta ide Sinsinati, a posle njega – US open (30. avgust). Poslednji grend slem u sezoni, na kojem će Novak pokušati da napravi istorijski podvig, da uzme i četvrti veliki trofej u sezoni.

Dakle, Novak će ili otići u Tokio, a onda će gotovo sigurno preskočiti Toronto, možda i Sinsinati, bez obzira što je prijavljen za nastup u Kanadi ili će propustiti Olimpijske igre, a onda će se na severnoameričkoj turneji spremati za napad na Njujork. I jedno i drugo, sa ovakvim kalendarom, deluje gotovo nemoguće.


tagovi

Novak Đokovićtokio 2020US openTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara