Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković naoštren pred US open: Imao sam dosta vremena za odmor

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 08:28

„Tri i po nedelje od poslednjeg meča“, kaže Novak

Misija grend slem dobija na dodatnom ubrzanju. Ostalo je još nekoliko dana do početka US opena, u petak je zakazan žreb, kada će Novak Đoković saznati kakva će mu biti staza ka šampionskom peharu, koji ima ogromnu težinu za njega.

Ne samo što bi Đoković trijumfom u Njujorku osvojio grend slem, da u istoj godini pokori sva četiri velika turnira, što nikom nije pošlo za reketom duže od 40 godina od Roda Lejvera, nego bi se i odvojio od Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju najvećih titula.

Izabrane vesti

Sve to je na leđima srpskog asa, ali dobra vest je što Đoković deluje dobro raspoložen, odmoran i svež na treninzima u Njujorku. Neuspeh na Olimpijskim igrama je za njim, fokus je potpuno na osvajanje US opena.

Imao sam mnogo odmora, baš dosta za tenisera. Od poslednjeg meča prošle su tri i po nedelje. Imao sam sjajno leto, dosta me iscrpelo, ali ne mogu da se žalim. Ovo mi je najbolja sezona što se tiče grend slemova i nadam se da ću moći da je krunišem još jednim trijumfom“, poručio je Đoković u razgovoru za ESPN.

Na predstojećem turniru neće biti Rodžera Federera, Rafaela Nadala i prošlogodišnjeg šampiona Dominika Tima, tako da će sve oči, kada su izazivači u pitanju, biti uprte u Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa, kao najvećim Novakovim preprekama do trofeja.

Medvedev je drugi nosilac na turniru, te neće moći da se sretne sa Đokovićem pre finala, a žreb će odlučiti kome će u kostur da upadne Cicipas, kao treći i Zverev kao četvrti teniser sveta.


tagovi

Novak ĐokovićTenisUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara