Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Đoković pun optimizma pred put u Tokio: Spreman sam da osvojim Igre i sva četiri grend slema

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 13:33

"Medvedev, Cicipas i Zverev su verovatno tri najteža protivnika"

Jedan od retkih trofeja koje Novak Đoković nema u dosadašnjoj karijeri jeste zlatna medalja Olimpijskih igara. Osvojio je bronzu 2008. godine u Pekingu, ali sada će u Tokiju pokušati da se popne za dva stepenika više, a pored pojedinačne, igraće i u konkurenciji miks-dublova, u paru sa Ninom Stojanović.

Uoči puta u Japan, pred velikim brojem predstavnika medija, najbolji svetski teniser rekao je koji su mu ciljevi u narednih dvadesetak dana.

Izabrane vesti

"Imam najviše ambicije, idem na zlato. To nije tajna, to je veliki cilj i ambicija još od pre početka sezone. Zacrtao sam četiri grend slema i Olimpijske igre. Malo je napet raspored, jer su grend slemovi blizu Olimpijade, ali dosta dobro sam se spremio. Imao sam puno dobijenih mečeva, što uliva dodatno samopouzdanje i energiju.. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast i privilegija. To su verovatno najlepši momenti koje može jedan sportista da doživi. Ja sam deo individualnog sporta i retke su prilike kada mogu da učestvujem u timskom takmičenju. To su kod nas Hopman kup i Dejvis kup. Uspeo sam da osvojim oba, ali fale mi Olimpijske igre. Osećam se dobro i spreman sam da osvojim i to", istakao je Đoković.

Dosta igrača iz vrha ATP liste je otkazalo učešće, ali Novak ne misli da će mu to olakšati pohod na zlato.

"Iako ima otkaza igrača iz vrha, opet ih je dosta tamo. Medvedev, Cicipas i Zverev su verovatno tri najteža protivnika. Dug je turnir, svašta može da se desi. Finale se igra u tri seta, ali treba doći do finala. Olimpijada nosi očekivanja i emocije koje se razlikuju od drugih turnira. Osetio sam to ranije, ali trudiću se da tretiram Olimpijadu kao druge turnire, kako bih zadržao koncentraciju".

Turnir u Tokiju dolazi posle osvojenog Vimbldona, što dodatno pojačava samopouzdanje srpskog asa, a kada su u pitanju Olimpijske igre, kaže da ga sama atmosfera najvećeg sportskog takmičenja tera da bude najbolji što može.

"Ovo je najveća sportska smotra i nigde ne možete da doživite taj osećaj kao na Olimpijadi. Predstavljate svoju zemlju i takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Ono što Olimpijadu razlikuje od bilo kog drugog sporta je činjenica da ste smešteni zajedno sa svim drugim takmičarima iz raznih sportova. Delite vreme, jedete i spavate pod istim krovom, provodite vreme zajedno. Za mene je taj osećaj nezamenjiv i daje mi je podstrek za individualnu karijeru. Atletičari, na primer, se četiri godine pripremaju za Olimpijadu i interesantno je videti kako se tih dana ponašaju, šta jedu, šta rade... Svi delimo iskustva i znanja među sobom", naveo je Đoković.

Period uoči puta svetski broj jedan proveo je u Crnoj Gori.

"Ne bih rekao da sam imao nekonvecionalan način pripreme. Bilo je to izvlačenje onog najboljeg u uslovima u kojima se nalazim, jer ne može sve idealno da bude. Imam ja i značajnije uloge od one da sam teniser. Suprug sam i otac i moram da se posvetim familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, imao sam sparing partnera i kondicionog trenera. Dobro sam se spremio i to mi daje vetar u leđa", zaključio je Novak.

Takmičenje u Tokiju teniseri će početi 24. jula, a finale je 1. avgusta.


tagovi

Novak ĐokovićOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara