Novak Đoković (Printscreen - Sportklub)
Novak Đoković (Printscreen - Sportklub)

Đoković raspoložen zbog povratka u SAD: Niko ne priča o Monfisovim godinama, biće to sudar veterana

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 02:42

"Lepo je vratiti se na tur sa pobedom, ali su osećanja pomešana s obzirom na to da mi je predao meč", istakao je Novak posle meča sa Alehandrom Davidovič Fokinom

Pomešana su osećana Novaku Đokoviću posle pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju. Srećan je zbog pobede, ali ne i zbog načina na koji ju je ostvario, jer je Španac bio primoran da mu preda meč.

Drugi reket sveta je u svom prvom meču singla posle jednomesečne pauze i poraza od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona osvojio prvi set protiv Davidovič Fokine, da bi na samom startu drugog 24-godišnjak zbog problema sa leđima odustao.

Izabrane vesti

"Lepo je vratiti se na tur sa pobedom, ali su osećanja pomešana s obzirom na to da mi je predao meč. Nije se oporavio od povrede leđa, nada se da će se oporaviti za Njujork, tako mi je rekao na mreži kada smo se pozdravili. Nije ovo dobro ni zbog publike, očekivali su da gledaju meč. Naravno, dobro je za mene što sam se vratio na teren, da sam pobedio, ali su emocije pomešane zbog načina na koji se završilo. Nadam se da će se što pre oporaviti, da povreda nije preozbiljna. Poznajemo se dosta dobro, fantastičan je igrač, prošle nedelje je igrao polufinale u Kanadi, dosta mečeva, verovatno ga je sve to iscrpelo fizički i uticalo na večerašnji scenario."

Đokoviću je meč sa Davidovič Fokinom bio prvi u SAD u poslednje dve godine pošto mu je zbog obavezne vakcinacije na korona virus bio zabranjen ulazak u zemlju.

"Drago mi je što sam se vratio u Ameriku, što imam priliku da ponovo igram ovde pred publikom koja zaista voli tenis. Lepe uspomene i sećanja me vežu za ovaj teren. Nadam se da mogu da gradim svoju formu iz dana u dan i da kroz turnir podižem nivo igre."

Novak će ponovo na teren u petak od 02.30 po srednjoevropskom vremenu, a u osmini finala ga čeka Gael Monfis protiv kojeg ima skor 18-0.

"On je sjajan momak, zaista ga veoma poštujem i volim kao osobu. Mnogo uživanja i zabave donosi navijačima, veoma je harizmatičan, možda i najharizmatičniji kojeg smo imali na turu poslednjih godina. I on je ponovo na terenu, vratio se posle nekoliko godina mučenja sa povredama. Igra bolje nego ikada. Godinu dana je stariji od mene, a svi pričaju o mojim godinama, ali šta je sa njegovim? Biće to sudar dvojice veterana", prokomentarisao je Đoković kroz smeh.


tagovi

Novak ĐokovićMasters u Sinsinatiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara