(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković - Siner možda ponovo za pet dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 12:42

Sutra kreću mečevi četvrtfinala Dejvis kupa

Igrali su Novak Đoković i Janik Siner dva puta u samo nekoliko dana na završnom mastersu u Torinu. Prvi duel je dobio mladi Italijan, a mnogo bitniji susret završen je u korist srpskog tenisera, jer mu je doneo titulu.

A, već za pet dana mogli bi još jednom Đoković i Siner da se nađu jedan naspram drugog, za kraj sezone. Sutra počinju mečevi četvrtfinala Dejvis kupa, a susret Srbije i Italije je moguć 25. novembra u polufinalu.

Izabrane vesti

Redom gledamo, Srbija prvo mora u četvrtfinalu da eliminiše Veliku Britaniju. Taj duel u Malagi je zakazan za 23. novembar. Naš tim je blagi favorit samim tim što će imati u sastavu najboljeg tenisera sveta svih vremena, ali će Đokoviću biti potrebna pomoć još nekog igrača da bi se prošlo dalje.

Selektor Viktor Troicki je u Malagu poveo još Lasla Đerea (33. na ATP listi), Dušana Lajovića (46), Miomira Kecmanovića (55) i Hamada Međedovića (110). Britanija neće biti u najjačem sastavu i to je šansa za Srbiju. Boje rivalskog tima braniće Kameron Nori (18), Džek Drejper (61), Lijam Broudi (102), Nil Skupski (3. u dublu) i Džo Salizberi (12. u dublu). U sastavu nema Danijela Evansa (38) i Endija Marija (42).

Ukoliko dobije ovaj meč, Srbija će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Italije i Holandije, u koji Azuri ulaze kao apsolutni favoriti. Pa, samim tim, novi sudar Đokovića i Sinera je i te kako moguć.

U drugom delu kostura igraće Kanada – Finska, koji sutra otvaraju četvrtfinalni program, kao i Češka – Australija, koje će se sastati dan kasnije.

Teniska reprezentacija Srbije je jednom, 2010. godine, bila pobednik Dejvis kupa.


tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara