Olga Danilović (©Reuters)
Olga Danilović (©Reuters)

Olga Danilović dominantno do drugog kola Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 22:35

Srpska teniserka prepustila samo tri gema Martini Trevisanu

Promenljivo je igrala Olga Danilović u sezoni šljake, na najvećim turnirima završavala učešće posle dva očo tri meča. Ali, sa Rolan Garosom ima posebnu konekciju. Tu je na grend slem turnirima ostvarila najbolji rezultat, prethodne godine stigla je do trećeg kola. Još jednom je potvrdila da joj leži crvena prašina u Parizu.

Kvalifikacije je poprilično lako prošla, ispustila je samo jedan set i domogla se glavnog žreba. A, na startu turnira bila je nemilosrdna prema italijanskoj teniserki Martini Trevisan. Prepustila joj je samo tri gema, dominantnom igrom stigla je do drugog kola – 2:0 (6:1, 6.2).

Izabrane vesti

Više se Olga Danilović oznojila protiv Anke Todoni i australijskih teniserki u kvalifikacijama, nego što je na startu prvog kola. Martinu Trevisan je očas posla preslišala i ubacila u mašinu. Služio ju je riterni, tokom većeg dela meča nije imala problem na servisu – izuzetak je četvrti gem prvog seta kada ga je prepustila protivnici – i generalno je odisala sigurnošću.

Ni sat i po nije provela na terenu. Gotovo sve što je pokušala da izvede, pošlo joj je za rukom protiv devojke koja je 92. na rang-listi. Jeste dopuštala Martini Trevisan da je povremeno ugrozi, ali čim bi Italijanka dolazila do brejk lopti – podizala je nivo igre.

Agresivnija je bila srpska teniserka, odvažnija u prelomnim trenucima. Imala je skoro duplo više vinera, manje neiznuđenih grešaka, bila je sigurnija i kada je izlazila na mrežu. Nadigrala je Martinu Trevisan u svim segmentima, ali u drugom kolu će Olga Danilović imati daleko teži zadatak jer će igrati protiv pobednice iz duela dve američke teniserke: Kerolajn Deloajd i Danijele Kolins, koja je veliki favorit i 10. reket sveta.



tagovi

Olga DanilovićMartina TrevisanuRolan GarosRolan Garos 2024WTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara