Olgina pobeda karijere: Prvi put u 3. kolu grend slema

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.06.23. | 19:30

Danilovićeva bolja od Paolini – 2:0

Posle tmurnih oblaka u poslednjih godinu dana karijere, sinulo je sunce Olgi Danilović.

Srpska teniserka je danas upisala pobedu karijere: prvi put će igrati u 3. kolu grend slem turnira! Olga je u dva seta eliminisala duplo bolje rangiranu na svetskoj listi Jasmin Paolini – 6:2, 7:5 za sat i 36 minuta igre.

Izabrane vesti

U narednom kolu Danilovićevu čeka jako težak posao, ukrstiće rekete sa sjajnom Tunišankom Ons Žaber, koja ima status sedme nositeljke i u poslednje dve godine igra u životnoj formi.

Briljirala je Olga u prvom setu današnjeg meča. Kod rezultata 2:1 napravila je brejk, a u narednom je odbranila svoj servis pred naletom Paolinijeve, kojoj jedna šansa nije bila dovoljna da uzvrati srpskoj teniserki istom merom. Danilovićeva je potom u poslednjem gemu napravila još jedan brejk i dobila set sa 6:2.

U drugom je bilo mnogo više borbe. Sevali su brejkovi od starta, Italijanka je napravila dva i povela sa 3:0. Iako je Olga potom uzvratila, srpska teniserka je još jednom ispustila svoj servis, tako da je Paolinijeva povela sa 5:1. A, onda je usledila furiozna serija devojke iz Beograda. Šest vezanih gemova do velike pobede, najveće u karijeri.


tagovi

Olga DanilovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara