Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Otelo se Matsu Vilanderu: Novak Đoković je ubedljivo najbolji teniser svih vremena u dvorani

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 17:58

“Mislio sam da će mu poraz na US openu slomiti samopouzdanje”, priznaje Šveđanin

Kada je i Mats Vilander položio oružje, istakao belu zastavu i javno rekao da je Novak Đoković najbolji teniser sveta svih vremena, onda valjda bolje potvrde od te nema.

Šveđanin je poznat po tome što voli u izjavama da bude drugačiji od ostalih, pa su to nekad tumačilo kao da ne voli Đokovića, ali sada je i on zapevao refren koji leti svetom tenisa od Novakovog trijumfa na mastersu u Parizu – Srbin je najbolji igrač koji je ikada uzeo reket u ruke. Doduše, Mats se ogradio i rekao – u dvorani. Iako je ove sezone teniski kralj pokorio grend slemove na sve tri podloge.

Izabrane vesti

A, priznao je Vilander da ga je otpisao posle poraza u finalu US opena od Medvedeva.

“Kružilo je kroz moje misli posle US opena da Novak Đoković više neće biti isti igrač. Ipak on ima 34 godine, a doživeo je tako težak poraz. To bi mnogim igračima slomilo samopouzdanje. Znam da moje bi. I Mekinrou bi. Slomilo bi i Bjernu Borgu. Mnogim igračima. Ali, ne i Novaku Đokoviću. On je superčovek. I shvatili smo da je ubedljivo najbolji teniser svih vremena u dvorani”, priznao je Vilander.

Slegnuo je Mats ramenima i najavio da će Novak u sledećoj godini pojuriti da poruši sve moguće rekorde koje bude mogao da dohvati.

Novak se vratio i ponovo igra sjajno. Zato mislim da će mu ciljevi sledeće godine biti da i dalje bude najbolji na svetu, ali još više od toga, da bude ponovo prvi na kraju godine, da tu ostane dok god bude igrao i da bude bolji u svim poređenjima sa Federerom, Nadalom, Lejverom... Prosto, mislim da je njegova ideja da bude najbolji dok god bude igrao tenis”.

Trijumf u Parizu je bio i Novaka poruka rivalima, smatra Šveđanin.

Osvajanje turnira mu je značajno podiglo samopouzdanje, ali je istovremeno i poslalo poruku drugim mocmima koja glasi: “Hej, samo polako, ja sam i dalje kralj, biću najveći teniser svih vremena, nisam još gotov”. Tako da, smatram da njegovo obnavljanje samopouzdanja nije baš vest koju su drugi igrači dobro dočekali”, zaključio je Mats Vilander. 

 


tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara