Peking ipak bez Đokovića, Beč i Bazel se nadaju

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 11:22

Srpski as će na "azijskoj turneji" igrati samo masters u Šangaju nakon što je Nadal odustao od oba turnira zbog povrede kolena. Prvo mesto do kraja godine realna opcija

Treći reket sveta, Novak Đoković ipak je odustao od jednog od dva turnira na kojima je očekivalo da će nastupati tokom teniske "azijske tunrreje" koja je već u toku, piše Sportski žurnal.

Naš as je odlučio ipak da ne prihvati specijabu pozivnicu organizatora  takmičenja u prestonici Kine koje je ATP 500 kategorije, a  igra se od prvog do sedmog oktobra. Novak drži rekord turnira sa šest titula, a pehar je prošle godine podigao Rafael Nadal.

Izabrane vesti

Španac je odustao od "azijske turneje" zbog povrede kolena tako da će ostati automatski bez 1.100 osvojenih poena od prošle godne te će pasti na 7.660 poena. Novak trenutno ima 6.445 boda, tako da bi se sa titulom na mastersu u Šangaju, koji se igra od sedmog do 14. oktobra mogao da dođe blizu Špancu. A to znači da je otputovao za Peking i uzeo titulu i 500 poena mogao bi da prestigne Španca koji do kraja sezone brani još samo 180 bodova sa mastersa u Parizu. Novak, naravno, ne brani ništa.

Postoji mogućnost da Beograđanin umesto Šangaja odigra takođe jedan ATP 500 turnir krajem oktobra u Beču ili Bazelu, pošto ga je naporno leto, tokom kojeg je uzeo tri velike titule, na Vimbldonu, US Openu i u Sinsinatiju iscrplo. Novak se trenutno oporavlja i trenira u Beogradu odakle će verovatno pravo otići u Šangaj

Drugi reket sveta, Rodžer Federer brani titule u Šangaju i rodnom Bazelu, kao i polufinale na završnom mastresu u Londonu, tako da ga do kraja godine "čeka" čak 2.100 poena. Trenutno ima 6.900 i njega će Đoković prestići na svetskoj lestvici najverovatnije već u Šangaju.

FOTO: Action Images


tagovi

ATP PekingRafael NadalRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara