Tomi Pol  (Foto: Reuters)
Tomi Pol (Foto: Reuters)

Pol hobotnica na mreži: Veliki preokret protiv Hurkača za osminu finala Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 21:49

Amerikanac igra u životnoj formi, istračao na mrežu 20 puta i uzeo 18 poena

Sezonu karijere igra Tomi Pol. Plasman u polufinale Australijan Opena gde je izgubio od Novaka Đokovića, te igranje finala ATP turnira u Akapulku, ozbiljno su podigli samopouzdanje Amerikancu, a na talasu vere u sebe Pol je postao teniser sposoban da preokreće i dobija duele protiv bolje rangiranih tenisera, članova top 10 društva. Upravo to se dogodilo večeras u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu, gde je posle gubitka prvog seta, uspeo da sruši 11, a od narednog ponedeljka izvesno devetog tenisera sveta Huberta Hurkača - 1:2 (6:4, 2:6, 4:6).

Briljirao je 25-godišnjak na mreži, koristio većinu prilika da agresivnim pristupom skraćuje poene, a sudeći po rečima njegovog trenera koje je Pol pobedio posle meča, sve je to bio deo taktike.

Izabrane vesti

"Moj treneru su usta konstantno bila puna saveta da iznova i iznova izlazim na mrežu. Mogao sam da krenem napred 40 puta, a on bi rekao 'zašto baš u ovom poenu nisi izašao na mrežu", objasnio je Pol. Bilo kako bilo, Pol je bio maestralan na mreži i na 20 izlazaka osvojio čak 18 poena. U pojedinim momentima delovao je kao hobotnica sa osam pipaka i sve je stizao momak i Nju Džersija.

Nije Amerikanca scenario iz prvog seta gde je prokockao prednost od jednog brejka sputao da u naredne dve trećine meča odigra znatno koncentrisanije i kvalitetnije. U uvodnom periodu igre koštale su ga neiznuđene greške, ali ih je u drugom i trećem setu sveo na minimum.

Protutnjao je Pol kroz drugi set, osvojio svih 12 poena kada je ubacio prvi servis, osvojio prva četiri gema i tada je več bilo jasno da se sprema treći set. Tamo je do polovine viđena velika borba, a sredinom seta obojica su u uzastopnim gemovima spasavala po dve brejk lopte. Ključan je na kraju bio sedmi gem kada je Pol oduzeo servis Poljaku. Pokušao je Hurkač momentalno da odgovori, ali se Amerikanac spasao čak tri brejk lopte i nešto kasnije trijumfovao sa 6:4.

Bio je to 14 trijumf Pola na 18. mečeva u aktuelnoj sezoni i njime je Amerikanac zakazao okršaj osmine finala sa Feliksom Ože Aljasimom koji je posle velike borbe od 130 minuta srušio Argetinca Fakunda Serundola.






tagovi

Tomi PolHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara