(©Reuters)
(©Reuters)

Pol odao priznanje Đokoviću: Uopšte ne prija biti ovako potučen

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 13:47

„Naterao me je da igram loše“, istakao Amerikanac

Prvi put u karijeri stigao je Tomi Pol do polufinala grend slem turnira, nadao se da može i korak dalje, ali možda bi i uspeo da je sa druge strane mreže bio neko drugi, a ne Novak Đoković.

Protiv rekordera po osvojenim titulama na Australijan openu Amerikanac nije mogao ništa, te je posle meča na konferenciji za novinare samo odao priznanje Đokoviću na prikazanoj partiji.

Izabrane vesti

„Kul je izaći na teren u polufinalu, ali uopšte mi nije prijalo da budem ovako potučen. Bilo je sjajno videti nivo na kojem sam sada i saznati koliko moram da budem dobar da bih pobedio igrača kao što je on. Mislim da je bilo dobro iskustvo. On mi nije dozvolio da sprovedem u delo nijedan plan koji sam imao“, pričao je Pol posle meča.

Objasnio je Amerikanac kako mu je Novak izbio sve adute iz ruke.

„Hteo sam da igram servis-voleje, a nisam odigrao nijedan. I jako je teško kada to nisam uspeo i pored toga što sam imao dobar procenat prvog servisa. A on je stalno vraćao duboke lopte, pogađao je osnovnu liniju i automatski me bacao u defanzivu. Hteo sam da igram i dropšotove. Nisam imao priliku da odigram nijedan, jer je Novak stalno vraćao loptu duboko. Plan mi je bio i da slajsovima menjam ritam meča, promašio sam prva tri pa sam odustao i od toga. Dakle, nisam uspeo ništa od toga da sprovedem u delo, jer je on igrao tako dobro“.

Skinuo je kapu Pol za majstorstvo srpskom teniseru.

Novak je neverovatan igrač, pogotovo ovde u Australiji. Niko zaista ne želi da ga vidi ovde u svom delu žreba. Ali u polufinalu grend slema nema slabih igrača, zato mi je igranje protiv njega bilo kul iskustvo. Znao sam da će on da igra jako, jako dobro, samo sam želeo da i ja budem bolji nego što sam bio“, istakao je Tomi Pol.


tagovi

Novak ĐokovićTomi PolAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara