©Reuters, printscreen
©Reuters, printscreen

Pola četiri ujutru? Da sam vi ne bih bio ovde: Medvedev posle maratonskih pet setova do treće runde

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 18:57

Emil Rusuvuori ozbiljno namučio trećeg tenisera sveta, ali nije mogao do senzacije

Peti dan Australijan opena okončan je spektaklom. Umalo i senzacijom. Morao je da igra pet setova i na terenu provede skoro četiri i po sata, ali Danil Medvedev je uspeo da prođe u treću rundu prvog grend slema u sezoni.

Bio je treći teniser sveta i dvostruki finalista Australijan opena na rubu eliminacije dozvolivši Fincu Emilu Rusuvuoriju da stekne dva seta prednosti, ali je smogao snage da režira preokret i plasira se u naredno kolo pobedom u meču koji je počeo u 23.15, a završio se tri sata i 39 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu pred malobrojnom publikom na Rod Lejver Areni– 3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0.

Izabrane vesti

Moglo je sve da bude mnogo, mnogo lakše za ruskog tenisera da je u drugom setu pri vođstvu 5:4 u gemovima iskoristio jednu od tri set lopte i izjednačio. Međutim – nije, Finac je spasao sve tri, počistio kasnije Medvedeva u taj-brejku i osvojio i drugi set dug sat i 20 minuta, nateravši Danila da ozbiljno strepi od rane eliminacije, najranije još od 2020. godine i poraza u prvom kolu od Martina Fučoviča.

Našao se Medvedev početkom trećeg seta na rubu provalije, Rusuvuori je imao brejk loptu u drugom gemu, ali je nije iskoristio i umesto da povede 2:0, nedugo zatim imao je Finac dva brejka zaostatka (4:1). Medvedev je treći set rutinski priveo kraju, četvrti dobio u još jednom taj-brejku, a onda kroz peti protrčao, ne propustivši rivalu nijedan gem.

Rod Lejver arena bila je tada već gotovo prazna, mada je i dalje bilo ljudi na tribinama iako je bilo pola četiri ujutru.

"Iskreno ljudi… Ne bih bio ovde da sam na vašem mestu. Hvala što ste ostali. Da sam teniski fan i da sam došao na ovaj meč rekao bih:'OK, idemo kući, gledaćemo ostatak meča na TV-u. Gledao bih narednih pola sata i onda otišao kući", kroz smeh je rekao Medvedev, a potom na Tviter nalogu okačio sliku svog ručnog sata uz opis "kasno je".

U narednoj rundi Medvedev će se sastati sa Kanađaninom Feliksom Ože Alijasimom.





tagovi

Australijan open 2024Danil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara