(©Reuters)
(©Reuters)

Posustao je Alkaras, Museti preko Španca do prve titule u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 18:58

Karlos skače u ponedeljak na peto mesto ATP liste

Furiozan je bio Karlos Alkaras u prvom delu sezone, osvojio je dva mastersa, u Majamiju i Monte Karlu, što je bilo dovoljno pojedinima da ga proglase za prvog favorita čak i na Rolan Garosu.

Izgleda da je golobradi Španac i sam poverovao u to, pa kada je pao u Parizu pre same završnice turnira, počeo je da posustaje. Ni na Vimbldonu nije bio kandidat za titulu, a danas je ostao bez trofeja u Hamburgu, na turniru na kojem je bio prvi nosilac.

Izabrane vesti

Lorenco Museti je preko španske senzacije došao do prvog ATP trofeja u karijeri, pošto je posle skoro dva sata i 50 minuta borbe pobedio sa 6:4, 6:7, 6:4.

Imao je Italijan čvrste nerve, mirnu ruku, nije gubio veru u sebe ni onda kada mu nije išlo sve kako je želeo. Imao je Museti u drugom setu pet meč lopti, dve u „regularnom“ delu seta, a tri u taj-brejku i nije uspeo da ih iskoristi, Alkaras je osvojio drugi deo meča i izborio „majstoricu“ u trećem.

A, tamo je Museti ponovo bio za dlaku bolji igrač. Propustio je brejk šansu na 3:2, ali nije na 5:4, jedinu priliku u tom gemu je zgrabio, dobio i set i meč i pobednički pehar na kraju.

Obojica će zabeležiti skok na ATP listi u ponedeljak: Alkaras će biti prvi put u karijeri peti teniser sveta, dok će Museti skočiti na 31. poziciju, što će mu takođe biti najbolji rejting u karijeri.


tagovi

Karlos AlkarasLorenco MusetiATP Hamburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara