Pravi ispit za Dimitrova

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 08:47

Četvrtfinalni okršaj ATP Brizbejna sa Nišikorijem

Početak godine rezervisan je za slabije rangirane turnir. Međutim, to ne znači da neki od njih ne donose uzbuđenja. Jedan atraktivan duel imaćemo prilike da vidimo već danas u Brizbejnu, na turniru kategorije 250, gde snage u četvrtfinalu odmeravaju Kei Nišikori i Grigor Dimitrov. Za plasman u ovu fazu takmičenja Bugarin je rezultatom 2:0 bio bolji od Milmana, dok je Japanac, takođe bez izgubljenog seta, savladao Kudlu.

Nišikori je imao duži period oporavka od povrede, pa očekivanja od njega u prošloj sezoni nisu bila velika. Ipak, kako je sezona odmicala Kei je igrao sve pa je 2018. okončao na dosta dobroj 9. poziciji. To je i dalje lošiji rejting od njegovog najboljeg kojeg je imao 2015. kada je zauzimao 4. poziciju na ATP listi. Nišikori je do sada osvojio 11 ATP titula, ali poslednja od njih je bila još 2016. godine na turniru u Memfisu. Blizu osvajanja 12. trofeja japanski as je bio prošle sezone kada je bio učesnik tri finala, ali sva tri je izgubio. Nije bilo realno očekivati da Kei slavi u finalu Mastersa u Monte Karlu protiv Nadala, ali na domaćem turniru u Tokiju svakako je bio favorit u sudaru sa Medvedevim.

Izabrane vesti

Dimitrov neće pamtiti proteklu sezonu po dobrom, jer je u njoj doživeo značajan pad. Najbolji bugarski teniser trenutno je pozicioniran na 19. mestu ATP liste, dok je pre nešto više od godinu dana bio je 3. igrač planete. Grigoru će definitivno biti veoma teško da ove godine nadoknadi bodove. Bugarin je do sada osvojio osam ATP titula, a najbolji rezultat u 2018. mu je bio plasman u finale Roterdama, gde je izubio od Federera. Tokom prošle sezone Dimitrov je ostvario skroman skor pobeda i poraza (24-19). Prve dve runde turnira u Brizbejnu nagoveštavaju da bismo u 2019. mogli da vidimo malo boljeg Grigora, pošto je oba meča završio bez izgubljenog seta, ali prvi pravi ispit ga očekuje u četvrtfinalu protiv Nišikorija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 10:05 7771 ATP K.Nishikori - Dimitrov G. ki 1 1,65
Ukupna kvota1,65

ATP BRIZBEJN - ČETVRTFINALE

Četvrtak
10.05: (1,65) Nišikori - Dimitrov (2,11)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Grigor DimitrovKei NišikoriATP Brizbejnsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara