Provera forme u Vinston Sejlemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 14:07

Stiv Džonson favorit protiv Džona Milmana u četvrtfinalu turnira u Severnoj Karolini

Nekolicina tenisera je svoju formu pred US open odlučila da proveri na turniru u Vinston Sejlemu. Radi se uglavnom o slabije rangiranim igračima, među kojima je prvi nosilac Benoa Per, a na suprotnoj strani žreba nalazi se Denis Šapovalov. Turnir je stigao do mečeva četvrtfinala, u okviru kojeg je zanimljiv obračun Džona Milmana i Stiva Džonsona (18.30).

Milman u ovoj sezoni nije pokazao neku vrhunsku formu, o čemu najbolje govori njegov dosadašnji skor pobeda i poraza koji trenutno iznosi 14:21. To je jedan od razloga zbog kojih je Australijanac pao na 61. poziciju ATP liste, a prošlu sezonu okončao je kao 33. igrač sveta. Sve to dovoljno govori o njegovom padu forme tokom ove sezone. U prethodnih 13 godina profesionalne karijere Milman nije uspeo da osvoji ATP titulu, a najbliži svom prvom trofeju bio je prošle sezone na turniru u Budimpešti, gde je izgubio finalni meč. Tokom ove sezone Australijanac je svoje nastupe na turnirima uglavnom završavao u prva dva kola pa slobodno možemo reći kao je ovo četvrtfinale ujedno i jedan od njegovih boljih rezultata u ovoj godini.

Izabrane vesti

Situacija kod Džonsona u poređenju sa njegovim današnjim protivnikom nije mnogo bolja. Amerikanac je takođe u proteklom periodu zabeležio pad forme koji se odrazio na njegov rejting. Tako je ovaj Stiv najbolji rejting dosegao sredinom 2016. godine kada je bio 21. igrač planete. Trenutni rejting je daleko slabiji pa se Džonson nalazi na 82. poziciji. Amerikanac je odigrao nešto manje mečeva tokom ove sezone, ali i pored toga ima negativan bilans pobeda i poraza koji iznosi 10:18. Do sada je uspeo da osvoji četiri ATP titule, od kojih su dve iz prošle sezone sa turnira u Hjustonu i Njuportu. Kao što je to slučaj kod Milmana, Džonson je turnire u ovoj sezoni završavao u prva dva kola.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara