Prvi set muka, drugi metla, Novak je u polufinalu Sinsinatija! Malo brine povreda lakta...

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 08:10

Luka Puj je pao rezultatom 2:0, ali ima i malo brige za Novaka

Novak Đoković je u polufinalu Masters turnira u Sinsinatiju. U četvrtfinalu mu na putu stajao Francuz Luka Puj, a srpski teniser slavio je rezultatom 2:0 u setovima - 7:6, 6:1. Po samom rezultatu se vidi da je prvi set bio preloman, a kada ga je već dobio, onda je Novak Francuzu priredio metlu u drugom setu dopustivši mu samo jedan set.

Nije Đoković imao previše šansi za brejk u prvom setu, nije ni dopuštao Puju da ga napravi, pa je sve išlo ka realizaciji seta u taj-brejku. Tu je Đoković neprikosnoven, dobio je Francuza sa 7:2 i na taj način stigao do prvog seta.

Izabrane vesti

Posle toga mu je bilo mnogo lakše da igra. Đoković je na početku drugog seta poveo sa 3:0, iako je u trećem gemu imao problema na svoj servis pošto je napravio tri duple greške. Ipak, lako je prevazišao čitavu komplikaciju i na kraju stigao do ubedljive pobede.

Jedina negativna stvar iz čitavog meča je to što je Đoković “osetio” lakat, zbog čega je morao da traži i pomoć turnirskog doktora.

Novak je pri prednosti od 4:1 zatražio pomoć lekara, ali je nakon kraće masaže nastavio meč i bez problema osvojio naredna dva gema. Lakat je bio problem. Na pitanje reportera sa terena odmah posle meča, da li je povreda ozbiljna, Novak je rekao da ni on nije siguran.
"Ne znam, videću, nadam se da će biti dobro", odgovorio je Đoković.

Đoković će u polufinalu Sinsinatija igrati protiv Danila Medvedeva iz Rusije. On je savladao u svom četvrtfinalu zemljaka Rubleva sa 2:0 u setovima. U drugom polufinalu sastaju se David Gofan i Rišar Gaske.

Masters u Sinsinatiju je bila dugo bolna tačka Novakove karijere, ali to više nije jer ga je osvojio prošle godine. Sada pre svega Novak mora da obrati pažnju na taj problematični lakat.

Samo da povreda Đokovića ne bude teže prirode... Za ovo ostalo ne brinemo, znamo da će biti kako treba.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara