Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

RG: Tim oduvao Čilića, na redu je Sok

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 15:07

Austrijanac slavio 3:0

Šampion US opena krenuo je punim gasom na Rolan Garosu. Imao je Dominik Tim na papiru težak zadatak u 1. kolu Otvorenog prvenstva Francuske, rival mu je bio Marin Čilić, ali je Austrijanac protutnjao do naredne runde sa glatkih 3:0 u setovima – 6:4, 6:3, 6:3.

Dominik Tim je bio finalista Rolan Garosa prošle godine, šljaka mu je omiljena podloga, pa nije čudo što mnogi smatraju da je ovog puta, pogotovo nakon osvajanja US Opena, rame uz rame sa Nadalom i Đokovićem konkurent za titulu u Parizu.

Izabrane vesti

Daleko je Marin Čilić od nekadašnje forme, na turnir je došao kao 40. teniser sveta i nije uspeo ni da zapreti Timu. Držao se u prvom setu, koji je krenuo sa dva brejka, a na 4:4 Austrijanac je oduzeo servis Hrvatu i potom osvojio set.

U drugom setu Tim je u prvom gemu napravio brejk, koji je čuvao do kraja, dok je u trećem Čilić poveo 1:0 tako što je oduzeo servis rivalu, ali je Austrijanac uzvratio dvostruko.

Rival Timu u drugom kolu biće Džek Sok, koji je sa 3:0 eliminisao zemljaka Rejlija Opelku – 6:4, 6:4, 6:3. Visoki Amerikanac gromovitog servisa nije ljubitelj šljake, jer na njoj snaga njegovog početnog udarca najmanje dolazi do izražaja. Sok je to iskoristio i za manje od dva sata je dobio meč.

Kod teniserki u prvom delu današnjeg programa nije bilo iznenađenja. Cvetana Pironkova je sa 2:0 savladala Andreu Petković (6:3, 6:3), dalje je prošla i Kiki Bertens, koja je bila bolja od Katarine Zavatske (2:6, 6:2, 6:0), a Petra Kvitova je sa 6:3, 7:5 eliminisala Oušn Dodin.


tagovi

Dominik TimMarin ČilićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara