Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Rival Medvedeva lipsao na suncu, Cicipas poenom turnira zadivio i samog sebe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 09:13

Ne možemo baš da kažemo da se nisu oznojili jer i te kako jesu

Ne možemo baš da napišemo da su bili sigurni, ali Danil Medvedev i Stefanos Cicipas su obavili svoje i preskočili prve prepreke na Australijan openu. Medvedev, finalista iz 2021. i 2022. godine, savladao je debitanta iz Francuske Terensa Atmana, dok je Cicipas kući poslao 129. tenisera na planeti, Belgijanca Zizua Bergsa.

U stvari, Medvedev nije ni morao da pobedi, samo je trebalo da izdrži vrele zrake australijskog sunca. Mlađi Atman, 144. igrač na ATP listi, nije navikao na intenzitet takvog tenisa u tako surovim uslovima. Što je više zapinjao to se više umirao. A zapinjao je dobro.

Izabrane vesti

Atman je tako dobio prvi set, ali onda su počeli grčevi, pa je predao meč pri vođstvu Medvedeva od 2:1 u setovima (5:7, 7:2, 6:4, 1:0). Rus sada ide na Emila Rusuvuorija.

Brutalni uslovi. I meni je postalo loše, ali njega su već počeli da hvataju grčevi. Sedam dana sam već ovde, nije bilo pretoplo i onda baš na dan prvog meča. Svi se ovde umaraju. Samo je pitanje ko to bolje trpi”, rekao je treći reket sveta posle pobede nad 144. igračem na ATP listi.

Pošteno se preznojio i Cicipas, koji je do drugog kola morao u četiri seta, pošto je i Bergs, kao i Atman, dobio prvi set. Belgijanac uostalom nije imao šta da izgubi. On se u glavnom žrebu našao tek nakon što je Mateo Beretini zbog povrede odustao od turnira. Bergs je dobio neočekivanu šansu, dao sve od sebe, ali na kraju nije mogao više od tog počasnog seta.

Cicipas je na kraju slavio sa 5:7, 6:1, 6:1, 6:3. Delom zato što je i Bergs – opet kao Atman – morao da iz presahlog tela cedi poslednji atom snage. On je i u kvalifikacijama ispao zbog grčeva. Danas je samo trpeo nešto duže. Ali je finiš meča u dobrom delu bio formalnost.

Pa ipak, bar je bio dekor za jedan od poena o kome će se pričati. Bergs je naime majstorski skratio jednu loptu, ali ju je Cicipas stigao – na protivničkog polovini terena. Nije šala, ovo može da se gleda na “repeat”, iznova i iznova.

I sam Cicipas je bio zadvijen sobom.

Izuzetan udarac. Nisam siguran kako sam to uspeo. Verovatno zato što nisam čekao i odustajao, jednostavno sam dao sve od sebe u tom poenu. Mislim da je on i okrenuo meč”.



tagovi

Danil MedvedevStefanos CicipasAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara