""
""

Rutina velikog šampiona, sutra šansa da Nadalu priđe na dve titule zaostatka

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.08.15. | 22:45

Đoković će se sutra boriti za 25. titulu na turnirima iz Masters serije

Kao da je u pitanju prvo ili drugo kolo nekog solidnog turnira, a ne polufinale Mastersa iz serije 1.000. Novak Đoković je posle trilera sa Gulbisom, opet demonstrirao rutinu velikog šampiona i dominantno uplovio u finale Mastersa u Montrealu. Srpski as je večeras u polufinalu pokazao suvu klasu i bez većih problema došao do pobede nad Žeremijem Šardijem iz Francuske - 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Za razliku od četvrtfinalnog okršaja kada je šampionski mentalitet dokazivao na meč lopti za rivala, večeras nije protivniku dozvolio ni trunku nade. Otvorio je meč brejkom za 2:0 i potom rutinski čuvao tu prednost do kraja seta. Slična slika i u drugom delu igre za desetu pobedu u isto toliko mečeva protiv nemoćnog Šardija.

Sada sledi finale protiv boljeg iz duela Mari - Nišikori, ali ko god od njih dvojice da prođe šanse mu neće biti velike. Đoković će četvrti put igrati u finalu kanadskog Mastersa, a u prethodna tri puta je osvajao titule i nije osetio gorčinu poraza. U Torontu je pobedio jednom, u Montrealu će su sutra boriti za treću krunu.

Ako pobedi, doći će do 25. šampionske titule na turnirima iz Masters serije. Rodžera Federera je prestigao nedavno, ispred je još samo Rafael Nadal koji ima 27 titula. Sutra je prilika da mu priđe na dva trofeja zaostatka, ali samo je pitanje vremena kada će ga prestići...

(FOTO: Action images)


tagovi

Žeremi ŠardiNovak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara