(Reuters)
(Reuters)

Sabalenka ni da se preznoji: Do polufinala bez izgubljenog seta

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.01.24. | 12:26

Prošlogodišnja šampionka ne greši u četvrtfinalu grend slema

Kao što je nekad igrala Kris Evert, tako sad deluje Arina Sabalenka. Nezaustavljivo. Ili deluje previše moćno ili da nema odgovarajuću konkurenciju. Štagod da je po sredi, Beloruskinja ne mari, pošto se plasirala u još jedno polufinale grend slema.

Uostalom, na to je navikla ljubitelje tenisa. Kad dođe do četvrtfinala, obavezno prolazi. Današnjom pobedom nad Čehinjom Barborom Krejčikovom (2:0) je zadržala savršen učinak u ovim fazama turnira, jer je svih osam četvrtfinalnih mečeva u karijeri dobila. Samo jedna igračica od postanka sveta do danas ima duži niz, a u pitanju je pomenuta Evert, pošto je brojala do 48 četvrtfinalnih pobeda.

Izabrane vesti

Iako je Krejčikova prošle godine u Dubaiju dobila Arinu, u Melburnu skoro da nije imala šanse. Posle sat i 11 minuta devojka iz Minska joj je šesti put u sedam međusobnih okršaja uzela meru – 6:2, 6:3. Ionako do ove faze turnira nije ispustila ni set.

Sabalenka je tako postala tek šesta teniserka u Open eri koja je šesti put uzastopno obezbedila plasman u polufinale grend slema, pre 26. rođendana. Pretrhodno su to uradile Evert, Štefi Graf, Monika Seleš, Martina Hingis i Serena Vilijams. Kakvo društvo.

Za plasman u finale aktuelna šampionka će igrati protiv Koko Gauf.


tagovi

Australijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara