Šapovalov osetio snagu prvog reketa sveta: Alkaras silovit u tri seta, sledi osveta Musetiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 23:16

Kanađanin bez problema srušen za 132 minuta igre - 6:1, 6:4, 6:2

Karlos Alkaras lagano podiže formu na Rolan Garosu. Protiv Japanca Taro Danijela imao je pad u igri koji je trajao nešto više od pola sata i koštao ga izgubljenog seta, dok je danas kriza u igri bila prisutna nekih 15-20 minuta, što Denisu Šapovalovu nije bilo dovoljno da se vrati u meč. Španac je čitav posao okončao za 132 minuta na terenu i sa 3:0 u setovima stigao do osmine finala, gde ga čeka Italijan Lorenco Museti - 6:1, 6:4, 6:2.

Prvi i drugi set su bili perfektni za trenutno najbolje plasiranog tenisera na planeti. Alkaras je u prvom setu poveo sa 5:0 i potom dozvolio jedan gem protivniku, dok je u drugom od 2:1, očas posla stigao do 5:1 i konačnih 6:2. Pomenuta, kratkotrajna kriza, bila je prisutna na početku drugog seta. Šapovalov je na samom startu napravio dva brejka i poveo sa 4:1, ali mu to nije bilo dovoljno. Alkaras se ponovo vratio u željeni ritam i osvojio pet vezanih gemova i poveo sa nedostižnih 2:0 u setovima.

Izabrane vesti

Kanađanin je napravio čak 39 neiznuđenih grešaka, što je bilo previše da bi se ugrozilo Alkarasovo slavlje, iako ni on nije bio perfektan. Španac je bio mnogo mirniji na servisu, imao je 73 odsto ubačenog prvog servisa (Šapovalov 56), a Kanađanin je imao i 10 duplih servis grešaka (Alkaras jednu).

Zanimljivo, ovo je bio tek prvi međusobni okršaj dvojice tenisera i svojevrsna prilika za Šapovalova da oseti snagu supertalentovanog Španca. Kada su u pitanju Alkaras i Museti, ovo će biti njihov treći okršaj. Poslednji u finalu Hamburga prošle godine u svoju korst je rešio Italijan sa 2:1, pa će Alkaras sasvim sigurno biti motivisan za svojevrsnu osvetu.



tagovi

Karlos AlkarasDenis ŠapovalovRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara