Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Serbia open: Beograd ponovo na teniskoj mapi, Krajinović predvodi srpski konvoj prvog takmičarskog dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.04.21. | 09:34

Prvog dana turnira četvorica srpskih tenisera na terenu...

Beograd se danas i zvanično ponovo vraća na tenisku mapu - počinje četvrto izdanje Serbia opena, prvo još od 2012. Veliki broj zvučnih imena prethodnih dana je zbog povreda otkazao učešće, od Dominika Tima i Stena Vavrinke, preko Gaela Monfisa, Borne Ćorića, do Fernanda Verdaska i Luke Puja, te će Novaku Đokoviću najveći konkurenti u borbi za 250 poena biti Aslan Karacev, Mateo Beretini i Dušan Lajović, koji su poput prvog reketa sveta slobodni u prvom kolu.

Turnir će tačno u podne po našem vremenu otvoriti Nikola Milojević i Federiko Korija. Obojica tenisera se ističu igrama na šljaci i ovo bi trebalo da bude poprilično interesantan i kvalitetan duel. Milojević je pre dve godine dobio jedina dva međusobna susreta, oba na istoj ovoj podlozi, pa iako je Korija dosta napredovao u međuvremenu, srpski teniser je i ovoga puta favorit za plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

12.00: (1,65) Milojević – Korija (2,11)

Nikola je u dobroj formi, nedavno je osvojio Čelindžer u Zadru i generalno beleži vrlo dobre rezultate ove sezone, dok je Korija imao nekoliko dobrih izdanja na turnirima u Južnoj Americi, ali je njegova evropska sezona na šljaci daleko od očekivane, pošto je u Kaljariju eliminisan na startu, a u Monako nije prošao ni kvalifikacije.

Znatno teži zadatak imaće Viktor Troicki, kojeg u prvom kolu očekuje duel sa Markom Čekinatom (13.30). Doduše, Italijan koji je svaki dosadašnji trofej osvojio na šljaci, pride 2018. stigao i do polufinala Rolan Garosa, ove sezone je daleko od očekivanog nivoa na pomenutoj podlozi. Na tri od pet turnira ove godine na šljaci Čekinato je uspevao da prođe u drugu rundu, ali bi već na narednom koraku završavao takmičenje, dok je u Buenos Ajresu i Santijagu eliminisan već na startu.

13.30: (1,25) Čekinato – Troicki (3,55)

Na poslednjem u nizu turnira na zemljanoj podlozi, u Monte Karlu, nekadašnji 16. reket sveta je do glavnog žreba morao da preko kvalifikacija, u prvoj rundi je savladao Dominika Kopfera, međutim, u drugoj ga je David Gofan rutinski dobio. Troicki je s druge strane poslednji meč u glavnom žrebu nekog turnira dobio početkom februara prošle godine u Indiji, na Pune openu, mada je i u kvalifikacijama za Australijan open ove godine imao nekoliko odličnih partija.

Veliki izazov na startu turnira u rodnom gradu imaće Danilo Petrović, jer ga čeka duel sa 44. teniserom sveta Džonom Milmanom. Doduše forma Australijanca u 2021. godini poprilično je diskutabilna budući da je izgubio čak osam od 11 mečeva. Posle dve pobede i poraza na Čelindžeru u Splitu, Petrović se nada će biti drugi Srbin koji će u razmaku od dve nedelje eliminisati iskusnog tenisera iz Brizbejna.

19.05: (1,65) Milman – Petrović (2,11)

Srpski gorostas je najveći uspeh u karijeri ostvario prošle sezone na Sardiniji, kada je kao laki luzer završio u drugoj rundi turnira serije 250, a zatim eliminisao Karbaljes Baenu i Federika Delbonisa, da bi ga u polufinalu zaustavio domaći takmičar Marko Čekinato. Trenutno 157. teniser planete je oktobra prošle godine bio 20 pozicija bolje rangiran, što mu je najbolji plasman karijere.

Zavesu na prvi dan Serbia opena spustiće najbolje rangirani od četvorice srpskih tenisera koji će nastupiti danas na terenima SC Novak - Filip Krajinović, kojeg sa druge strane mreže očekuje Stefano Travalja. Pre samo četiri dana treći reket Srbije eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu od raspoloženog Fabija Fonjinija, a večeras (ne pre 20.30) ponovo će igrati protiv rivala iz Italije.

20.30: (1,25) Krajinović – Travalja (3,55)

Doduše, ovoga puta će njemu pripasti epitet favorita budući da se preko puta nalazi 67. reket sveta. Rođeni Somborac je peti favorit za osvajanje turnira posle Novaka Đokovića, Matea Beretinija, Aslana Karaceva i Dušana Lajovića, pa bi bilo idealno da na kraju dana zakaže duel sa boljim okršaja MilojevićKorija, nadamo se sa sunarodnikom. Jedini put Krajinović i Travalja odmerili su snage maja 2019. godina na Čelindžeru u nemačkom Hajlbronu, a Italija je dobro preznojio Filipa, koji je na kraju slavio 2:1.

SERBIA OPEN - 1. KOLO

12.00: (1,65) Milojević – Korija (2,11)

13.30: (1,25) Čekinato – Troicki (3,55)

19.05: (1,65) Milman – Petrović (2,11)

20.30: (1,25) Krajinović – Travalja (3,55)


tagovi

Serbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara