Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Srbija dobila opasnijeg rivala u četvrtfinalu Dejvis kupa

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.09.23. | 16:03

Velika Britanija će na megdan Novaku Đokoviću i drugovima

Septembarskim pobedama nad Južnom Korejom i Španijom, teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, a današnji žreb u Londonu spojio je Novaka Đokovića i drugove sa Velikom Britanijom. Postojala je verovatnoća i da prepreka Srbije u borbi za polufinale bude Holandija, ali se žreb ipak postarao da izvučemo nezgodnijeg i potencijalno opasnijeg rivala.

Prvi reket Velike Britanije je 17. teniser sveta Kameron Nori, druga perjanica trenutno je Danijel Evans kao 27. sa ATP liste, a ne treba zaboraviti ni trostrukog grend slem šampiona Endija Marija, u ovom momentu 41. na svetskoj teniskoj lestvici. Veliko oružje Britanaca jeste dubl gde je predvodnik Nil Skapski, ovogodišnji šampion Vimbldona, a tu je i Endijev brat Džejmi.

Izabrane vesti

U preostalim četvrtfinalima će se sastati Kanada i Finska, Češka i Australija i Italija i Holandija, a upravo su Italijani ili Holanđani potencijalni rivali Srbije u polufinalu, naravno, ako naši teniseri uspešno preskoče predstojeću prepreku.

Završnica Dejvis kupa biće odigrana u Malagi u periodu od 21. do 26. novembra, a Srbija je prvi i za sada jedini trofej podigla 2010. godina kada je rezultatom 3:2 savladala Francusku u Beogradskoj areni.



tagovi

Dejvis kupTeniska reprezentacija SrbijeNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara