Natalija Stevanović (©Reuters)
Natalija Stevanović (©Reuters)

Srpkinja je otkrovenje Vimbldona: Natalija Stevanović bez izgubljenog seta do trećeg kola i duela sa Petrom Kvitovom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 14:51

Nišlijka u Londonu igra u životnoj formi

Nikada do ove godine Natalija Stevanović nije bila u glavnom žrebu singla nekog grend slem turnira, probila je led u Londonu i postala pravo otkrovenje Vimbldona.

Srpkinja na londonskoj travi igra u životnoj formi. Prošla je tri kruga kvalifikacija, načinila prvorazrednu senzaciju eliminacijom Karoline Pliškove na startu, da bi protiv Tamare Korpač iz Nemačke nastavila da sanja otvorenih očiju – 2:0 (7:5, 7:5).

Izabrane vesti

Natalija Stevanović se plasirala u treće kolo Vimbldona bez izgubljenog seta! Ni u glavnom žrebu, ni u kvalifikacijama nije dopustila rivalkama da makar malo zakuvaju, nije bilo ni trunke neizvesnosti. A, u borbi za osminu finala čeka je dvostruka šampionka najstarijeg turnira na svetu – Petra Kvitova.

Opet će Nišlijka udariti na Čehinju u gradu na Temzi. Karolinu Pliškovu, nekada prvu teniserku sveta, preskočila je, a sada je očekuje okršaj sa Petrom Kvitovom, koja je pre desetak godina preko Marije Šarapove stigla do prve titule na Vimbldonu, a zatim je na vimbldonskoj travi u finalu bila bolja i od Eženi Bušar.

Ako srpska teniserka bude igrala kao i do sada – imaće šanse.

Maratonske gemove igrala je Natalija Stevanović protiv Tamare Korpač. Razmenjivale su Srpkinja i Nemica brejkove u oba seta, obe imale sijaset prilika da oduzmu servis rivalki, a Nišlijka je u prvom setu iskoristila tek petu set loptu i brejkom potvrdila vođstvo.

Nemica je bila agresivnija od srpske senzacije na Vimbldonu, ali joj to nije bilo od pomoći. Jer, više je i grešila. Koliko vinera više, toliko i grešaka. Sve je poništila, bila je nesigurnija u svojim servis-gemovima, iako se manje mučila da pogodi polje iz početnog udarca.

Zakomplikovala je Nišlijka sebi životu u drugom setu, ispustila je 5:2. Vratila je Tamaru Korpač u život. Servirala je za meč, Nemica je napravila brejk, ali je ponovo, kao i u prvom setu, popustila u samom finišu. Ukazala se šansa Nataliji Stevanović da na servis suparnice prođe u treće kolo i – iskoristila ju je. Prva meč lopta bila je dovoljna da zakaže duel sa Petrom Kvitovom.


tagovi

Natalija StevanovićVimbldonVimbldon 2023WTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara