Tomi Pol (@Reuters)
Tomi Pol (@Reuters)

Tomi Pol spreman da se ponovo rukuje sa Đokovićem

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 23:53

Amerikanac u trećem kolu Indijan Velsa savladao Francuza Iga Ambera

Novak Đoković igraće će noćas po prvi put u krarijeri protiv 20-godišnjeg Italijana Luke Nardija, a ukoliko ga savlada za četvrtfinale ovogodišnjeg Indijan Velsa srpski as boriće se sa Tomijem Polom. Amerikanac je u trećem kolu bio uspešniji od Francuza Iga Ambera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Veliki preokret viđen je u prvom setu, pošto je nakon brejka francuskog tenisera za vođstvo 4:2 usledila Polova serija od četiri uzastopno dobijena gema. Drugi set doneo je više neizvesnosti, a Amerikanac ga je prelomio u svoju korist kada je napravio brejk za 5:4, nakon čega je sigurnim servisom okončao meč i zakazao potencijalni dvoboj sa Đokovićem, koji je apsolutni favorit protiv mladog Nardija.

Izabrane vesti

Novak se dosad samo jednom sastao sa Tomijem Polom, u polufinalu prošlogodišnjeg Australijan opena, kada ga je dobio sa 3:0 (7:6, 6:1, 6:2). Bio je taj meč pokazatelj 26-godišnjem Amerikancu gde mu je mesto, s obzirom na to da se godinu dana ranije nesportski poneo kada je odibo da se tokom revijalnog Lejver kupa rukuje sa srpskim tenisero. Đoković je nakon meča sa Fransisom Tijafoom prišao da se rukuje i sa ostalim članovima Tima sveta, ali mu je Pol u tom trenutku okrenuo leđa i pravio se da ne vidi gest svetskog broja jedan.

Imao je Amerikanac i kritičke izjave na račun Novaka Đokovića kada je deportovan iz Australije zbog odluke da se ne vakciniše tokom pandemije virusa Kovid 19. Lekciju je dobio u pomenutom okršaju prošle godine, nakon čega je malo promenio ploču i lepim rečima govorio o Đokovićevoj karijeri.

Ako sve prođe prema očekivanjima, uskoro će Amerikanac ponovo morati da pruži ruku daleko boljem od sebe.


tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsNovak ĐokovićTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara