(©Reuters)
(©Reuters)

Toni Nadal: Alkaras i Đoković bez napora idu do finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 09:48

„Štede snagu, čuvaju najbolje za kraj“, tvrdi Španac

Ceo svet čeka novi okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, a sve se u Njujorku crta da tako i bude.

Đokoviću na putu do finala stoji Ben Šelton, a Alkarasu Danil Medvedev. Ali, Toni Nadal, nekadašnji Rafin trener, veruje da će dvojica najboljih na svetu rutinski preskočiti i te prepreke i zakazati okršaj za trofej US opena.

Izabrane vesti

Nadal je redovni kolumnista lista El Pais, pa se u novom tekstu bavio potencijalnim finalom poslednjeg grend slema u sezoni.

Nakon njihova dva poslednja meča, na Vimbldonu i Sinsinatiju, navijači sa nestrpljenjem čekaju novi poglavlje rivalstva između Đokovića i Alkarasa“, piše Nadal.

On je ocenio da se obojica nisu previše oznojila u dosadašnjem delu turnira.

„I Novak i Karlos su došli do završnice bez previše napora. Tačno je da je Srbin gubio 2:0 u meču protiv Đerea, ali je isto tako tačno da je do kraja imao vrlo malo problema da napravi preokret. U isto vreme Španac je imao samo manje poteškoće protiv Evansa, kojeg je savladao u četiri seta“.

Zato Nadal smatra da i Đoković i Alkaras najbolje od sebe čuvaju za kraj.

„Obojica su, dakle, imala manje uspone i padove i nisu nam pokazali najbolje od sebe. Smatram da su Karlos i Novak bili svesni kvaliteta njihovih protivnika i da su zato štedeli malo svoje snage u dosadašnjem delu turnira“.

Mada, priznaje i Nadal da je – lopta okrugla.

„Možda će me neko optužiti da predviđam ko će igrati u finalu i tačno je, ništa ne može da se uzme zdravo za gotovo i pored odličnih igara Đokovića i Alkarasa do sada“, ogradio se malo Nadal. Samo zbog čitalaca, naravno, jasno je da sa sto odsto sigurnosti vidi u finalu Srbina i Španca. 


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasToni Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara